SEDAŞ’ın aydınlatma hassasiyeti sürüyor

SEDAŞ Yetkilileri aydınlatma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve bugüne kadar 58 bin ampul, 12 bin armatür değişiminin gerçekleştirildiğini dile getirdiler.

SEDAŞ ekipleri aydınlatma bakımlarını 7/24 sürdürürken, 9 Ayda toplam 60 Bin aydınlatma devresine müdahale etti.

SEDAŞ kamu alanlarında yaptığı aydınlatma faaliyeti kapsamında, Şebeke Operasyon ekipleri ile Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan20 Bin kilometrekarelik görev alanındaki 45 ilçe, 766 köy ve 1344 mahalle de yer alan 400 Bin aydınlatma direğindeki armatürlerin her gece devreye girmesi için bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hizmet bölgesinde karanlık cadde ve sokak kalmaması için aydınlatma yatırım planı başta olmak üzere müşterilerinden gelen talep ve şikayetleri değerlendiren SEDAŞ, bu doğrultuda ekonomik ömrünü tamamlayan armatürleri yenileri ile değiştiriyor.

SEDAŞ, aydınlatma bakım çalışmaları kapsamında, 2017 yılı Eylül ayı sonuna kadar toplam 12.819 adet teknik birimde aydınlatma bakım çalışması yaparak %95 oranında bakım planına uyum sağladı. Aydınlatma bakımı çalışmalarında 12.525 adet armatür, 58.677 adet ampul, 26.784 adet ateşleyici, 18.002 adet balast kullanan SEDAŞ ekipleri aydınlatma bakımlarını 7/24 sürdürmeye devam ediyor.

SEDAŞ Ekipleri tarafından periyodik bakım çalışmaları sırasında tespit edilen arızalar yanında, SEDAŞ Çağrı merkezine ALO 186 hattı üzerinden gelen ihbarlar da SEDAŞ Müşteri İlişkileri Yönetim Sisteminde kayıt altına alınarak titizlikle değerlendiriliyor.

Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında Valiliklerin bünyesinde kurulan“Aydınlatma Komisyonları” Vali Yardımcıları Başkanlığında, TEDAŞ, Belediye ve SEDAŞ temsilcileri ile bir araya gelerek aydınlatma tesisleri için ortak karar veriliyor. Yeni yapılan tüm aydınlatma tesisleri Belediyeler ve SEDAŞ tarafından da yapılsa, aydınlatmada kullanılan enerjinin kayıt altına alınması için abonelik işlemleri yapılmadan elektrik bağlantısı yapılmıyor.

SEDAŞ İşletme Bakım ekipleri trafikte de gerekli güvenlik önlemlerini almak üzere İl Emniyet Müdürlüklerinde Trafik Uygulama ve Denetleme Müdürlükleri ile yazışmalar yaparak ve gerekli izinleri alarak, karayolu güzergahlarında da son süratle aydınlatma bakımlarını yapıyorlar.

19 Kas 2017 - 15:43 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.