SEAH’ta İyileşme

Yatak sayıları artıırılıyor, havalandırma ve çalışmayan asansörler tümden elden geçiyor

SEAH Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve SAÜ ‘ye bağlı kurum olarak faaliyetini sürdüren Merkezi hastane.

Başlangıçta Orman İşletme Müdürlüğü’nden alınan arazi, Sakarya Devlet Hastanesi’ nin büyütülmesi için idi. Yapılan hastane 400 yataklı hastane olarak inşa edildikten sonra, ismi değiştirildi.

SEAH olarak hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanesi merkez kampus olması nedeniyle büyük yoğunluk yaşamaya başladı.

İlçe hastanelerindeki doktor eksiklikleri, merkez hastanesine olan talebi artırdı. Merkez Hastanesi’ nin de araştırma hastanesi olması nedeniyle, gerek ilçeler, gerek çevre illerden gelen hastalardan dolayı hastanede sıkıntıların yaşanması kaçınılmaz oluyor.

Yeni yönetim bu anlamda ciddi çalışmalara başladı. Öncelikle 440 olan yatak sayısı artık 600. Servislerdeki yerlerde bulunan yatak kapasitelerine dokunmadan, boş ve kullanılmayan odaların servise açılarak kapasite artırımına giren hastane yönetimi, kullanılmayan doktor odaları ile boş oda sayısı artıyor.

İlave yatakları bu alanlarda kullandıklarını ifade eden yönetim, yeni yapılacak ek inşaat alanlarında doktorlara ait özel odaların da olacağını dile getirdiler.

Hastanede tüm odaların nitelikli ve özellikli olduğunu dile getiren yetkililer;

“Mevcut odalara ek yatak koymamız söz konusu olmaz” dediler.

Yönetim servislerdeki personel sıkıntısından haberdar olduklarını, bu sorunu da halletmek için girişimde bulunduklarını sözlerine eklediler.

Yataklı odalar ve servisler açısında Sakarya’ nın şanslı olduğunu dile getiren yetkililer;

“Bizde en çok iki yataklı odalar vardır. Ancak birçok hastanede, 5-10 yataklı odalar bulunmaktadır. Bu anlamda çok şanslıyız” dediler.

Öte yandan hastane yetkilileri;

“Kesin olmamakla, hastane asansörleri, inşaat yapıldığı esnada, kullanıldığından, sık sık arıza yaptığı tespit edilmiştir. Ancak asansörler tümden elden geçirilerek, bakıma alınacak. Asansör arızalarının tekrar yaşanmaması için ciddi bir çalışma ve yenileme yapılmaktadır. Hastane içindeki çalışmayan havalandırmalar ile ilgili de yeni bir çalışma başlattık. Yakın zamanda o sorunda kökten halledilmiş olacaktır” dediler..

İlçe hastanelerinin kapatılmasına yönelik söylemler ile ilgili olarak.

Hastane yetkilileri;

“Böyle bir şey söz konusu olamaz. Gündüz bu hastanelerimiz aktif. Şimdilerde ilçe hastanelerimizin eksiği doktordur. Eylül ayı itibarıyla bu eksiklik önemli oranda giderilmiş olacak. Mesai saati sonrası da ilçe hastanelerimiz doktor ve sağlıkçı açısından güçlendirilerek, merkez hastaneye olan yoğunluğu azaltmış olacağız” dediler.

Hastane yetkilileri;

Masa başı görev yapan bazı teknik elemanların, görev yerlerinden farklı alanlarda çalıştıkları izlenimi üzerine şunları söylediler;

“Böyle bir şey varsa derhal hastane yönetimine veya sekreterliğe bildirilmelidir. Uzman olan bir sağlıkçının masa başında çalıştırıldığı, kendi işini yapmadığı ile ilgili kimde ne bilgi varsa lütfen bizimle faylaşsın. Biz burada ciddi teknik eleman sıkıntısı çekerken, ameliyathanede görevli yardımcı elemanın, idari birimde masa başında oturması doğru değildir. Kaldı ki böyle bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Dikkatimizden kaçan bir husus var ise, bunu bize bildirsinler, gereğini hemen yapalım” dediler.

01 Eyl 2014 - 10:03 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.