SAÜEAH'ta anne sütü çalıştayı

SAÜEAH’ta çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Emzirme Haftası hastane personeli hekimler ile aile hekimlerinin katıldığı çalıştayla son buldu.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Uslu Yuvacı ile SAÜEAH Eğitim Koordinatörü Uzman Hemşire Öznur Tiryaki tarafından ‘1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası’ hem halka hem sağlık çalışanlarına yönelik yapılan etkinlikler ile kutlanıldı. SAÜEAH Kadın Doğum ve Çocuk Kliniği’nde hastanede doğum yapan tüm annelere hurma ve su ikramı yapıldı. Diyetisyen Tuğba Yümnü tarafından emziren annenin nasıl beslenmesi gerektiği anlatıldı. Bebek hemşireleri tarafından da emziren anneye hastaneden taburcu olduktan sonra destek olacak aile bireylerine yönelik broşürler dağıtıldı.

SÜEAH Merkez Kampus konferans salonunda “Anne sütüyle gelen sağlık, sağlık profesyonelleri farkında mı?” konulu çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, SAÜEAH Hastane Yöneticisi Başhekim V. Dr. Mehmet Durmuş, SAÜEAH Kadın Doğum Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Arif Seyhan Cevrioğlu, Neonatoloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Sayın Doç. Dr. İbrahim Caner, hastanede görev yapan hekimler ile aile hekimleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Prof. Dr. Cevrioğlu’nun ile Doç. Dr. Caner’in oturum başkanlığını yaptığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam, anne sütünün bebeğin gelişimindeki önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Nursan Çınar ‘Neden Anne Sütünde Israrcı Olmalıyız?’ başlığında bilgiler paylaşırken, Yrd. Doç. Dr. Hilal Uslu Yuvacı da “Anne Sütü ile Beslemede Dünyanın Neresindeyiz?” konulu sunumda bulundu. Sunumların ardından interaktif sorun ve çözüm önerileri tartışılırken, ropotörler tarafından çalıştaydaki katkı ve öneriler kayıt altına alındı.

12 Eki 2017 - 11:35 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.