SAÜEAH o yarışmada Türkiye 3’üncü oldu

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) ekibi tarafından hazırlana proje, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından düzenlenen Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması’nda Türkiye 3’üncüsü oldu.

Hekimlere, Hemşirelere, Eczacılara, Halka ve İlaç Sektörüne yönelik 5 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya SAÜEAH Eğitim Koordinatörü Uzman Hemşire Öznur Tiryaki’nin araştırmacı olarak görev aldığı proje ekibindeki Prof. Dr. Nursan Çınar ile Arş. Gör. Dilek Menekşe tarafından hazırlanan ‘Çocuk Kliniklerinde Çalışan Hemşirelerin Güvenli ve Akılcı İlaç Uygulama Becerilerinin Gelişmesi’ adlı projeleri Hemşirelik Kategorisi’nde 3’üncülüğe layık görüldü.

Tüm Dünya’da olduğu gibi akılcı olmayan ilaç kullanımı Ülkemizde de ciddi bir halk sağlığı sorunu oluştururken, Ülkemizde Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) önerileri doğrultusunda Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) programı yürütülüyor.

Bu kapsamında düzenlenen yarışmada “Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı 2014-2017” dikkate alınarak çeşitli projeler hazırlanıyor.

Sağlık mesleği mensuplarına yönelik bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları için üretilen projeler TİTCK tarafından her yıl düzenlenen Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması’nda değerlendiriliyor.

24 Kas 2017 - 16:34 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.