SAÜ ve SBB Arasında Protokol

Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Arasında Protokol Düzenledi

Mühendislik Fakültesi ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülecek eğitim faaliyetleriyle ilgili İşbirliği Protokolü, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul ve Sakarya Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz tarafından imzalandı.

İki kurum arasında genel ve mesleki alanlarda kurslar açılması ve etkinlikler düzenlenmesinin amaçlandığı işbirliği protokolünün imza töreninde, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Mühendislik Fakültesi bünyesinde yeni kurulan Sertifika Programları çerçevesinde MEB Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları işbirliği protokolünü Büyükşehir Belediyesi ile zenginleştirdiklerini belirtti.

Bu protokol çerçevesinde açılan ilk iki sertifika programında, eğitimlerin Yangın Güvenliği ve Afet Yönetimi konularında başlatıldığını ve ihtiyaç olan diğer mühendislik alanlarında devam ettirileceğini belirtti. Dekan Prof. Dr. Orhan Torkul, önümüzdeki aylarda periyodik olarak düzenlenecek sertifika eğitiminin tüm Türkiye’ye açık olduğunu, bu konularla ilgilenenleri davet ettiklerini ve verecekleri sertifikaların artık hem üniversite hem de MEB ve İtfaiye Daire Başkanlığı onaylı olacağını ifade etti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da verdiği beyanatta, Mühendislik Fakültesi bünyesinde yeni kurulan Sertifika Programları çerçevesinde açılan sertifika programlarının, tüm teorik bilgilerin, düzenlenen tatbikatlarla uygulamalı bir şekilde gösterildiğini, katılımcılara cihazların kullandırıldığını ve yangın söndürmelerinin sağlandığını belirtti. Sakarya Üniversitesi’nin Kamu Kurumları, Özel Sektör ve özellikle Belediyelerle olan çalışmalara büyük önem vermekte olduğunu belirten Prof. Dr. Elmas, vatandaşların can ve mal güvenliğini bilimsel yöntemlerle geliştirmek için öğretim üyelerinin çalışmaları ile kurumlara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Yangın ve İtfaiyecilik konularındaki gelişmeleri takip etmek, mevzuatı gelişmelere uyarlamak konusunda üniversite ile itfaiye teşkilatları arasında çalışmalar yapıldığını, Üniversitenin dünyadaki bilimsel gelişmeleri takip ettiğini ve itfaiye personellerini eğitmeleri konusunda işbirliği platformu oluşturulduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Elmas, bilimsel araştırmalarının sahada uygulandığı zaman esas değerini bulduğunu ifade etti. Yangınla mücadele konusunda ciddi çalışmalara ihtiyaç olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Elmas, “Üniversitelerimizde yangınla mücadele konusunda çalışma yapan akademisyenlerimizle, itfaiye teşkilatlarımızın yöneticilerini, uzmanlarını ve çalışanlarını bir araya getirmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmalar uzun soluklu olacaktır. Yangınla mücadelede gerek itfaiye teşkilatlarımızı, gerekse halkımızın yangınla mücadele konusundaki birikimini ve bilincini geliştirmek istiyoruz. Bu konuda Türkiye standartlarını çağdaş seviyelere çıkarmak bir lüks değil, zorunluluktur” şeklinde konuştu.

ABD ve AB ülkelerinde verilen eğitimlerle aynı kalite ve standartta, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından yangın güvenliği konusunda ‘Yangınla Mücadele Stratejik Yönetim’ , ‘Yangın Güvenlik’ ve ‘Yangın Eğitici Eğitimi’ ile "Afet Yönetimi" sertifika programları veriliyor. Eğitimlerinyeni programlar ile sürdürüleceği,sertifika programlarındaki eğitim sonucunda, katılımcılara Avrupa Birliği Bologna süreci kapsamında tanınan sertifikalar sağlanacağı bildirildi.

Eğitimlerin yıl boyunca devam edeceği ve talepler geldikçe tekrarlanacağı da gelen bilgiler arasında. Yanı sıra, özel ve resmi kurum ve kuruluşlara, OSB’lere, fabrikalara özel gruplar halinde de eğitim düzenlenebilecek. Eğitimlere ait detaylarwww.mfsertifika.sakarya.edu.tradresinde verilmiş olupgrup eğitimleri için Koordinatörlükle doğrudan temasa geçilebilecektir.

13 Kas 2014 - 16:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.