Saü Özel Okullarının Uluslararası başarısı

Vakıflı genç deha Azra Aksoy'un fen projesi, Uluslararası "Fresenius Environmental Bulletin" dergisinde ingilizce makale olarak yayınlandı.

SAÜ Özel Vakıf Okullarıolarak 21. yüzyıla hazırladığımız öğrencilerimizi, bu yüzyılın gereği olan bilgi ve becerileri ile donatmayı hedefliyor.Yürüttüğüprojelerin yanı sıra öğrencileri, uluslararası alanda gerek sanat gerekse bilimsel mânâda yarışmalara girmeleri için yüreklendiriyor, bunun için gerekli ortamı ve bağlantıları sağlıyorlar.

SAÜ Özel Vakıf Okulları, yakın bir zamanda 2016 yılında 6.sınıf öğrencisiAzra Aksoy"Elektromanyetik Alanın Soğandaki Kök Türü Hücreler Üzerindeki Sitogenetik Etkisi"adlı çalışmasıyla Eskişehir'de organizasyonu yapılan bilim fuarında temsil etti. Fuarda stantlardaki projeleri tek tek inceleyen dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dikkatini "Televizyondan Gelen Tehlike" adlı projesi çekti ve çalışmayla yakından ilgilendi. Proje hakkında öğrencive eğitim lideriBurcu Gül'den bilgiler aldı. Üreten,ezberci değil yaratıcı gençlik yetiştirdiğiiçin öğrenci, eğitim lideri ve SAÜ Özel Vakıf Okullarını takdir ve tebrik eden BakanNabi Avcı, projeyle daha sonra bizzat yakinen ilgileneceğini de ifade etti. Projenin uluslararası önem arz ettiğini sözlerine dahil ederek, böylece projeninhem ulusal hem de uluslararası başarı ve prestij ayak sesleri oluşmuş oldu. SAÜ Özel Vakıf Okulları olarak öğrencilerin başarılı performanslarını sadece Türk Eğitim Sistemi içinde değil, uluslararası platformda da izlemek,ülkenin ve milletinadına yeni Aziz Sancar'ların yetişeceğini hissetmek SAÜ Özel Vakıf Okullarınıziyadesiyle onurlandırıyor. ÖğrenciAzra Aksoy'u ve proje danışmanı eğitim lideriBurcu Gül'ü ve desteklerini esirgemeyen veliDoç.Dr.Hüseyin Aksoy'u SAÜ Özel Vakıf Okulları olarak gönülden kutlamaktadır, öğrencinintüm yaşamında üstün başarılarının devamını dilemektedir.

19 Oca 2018 - 09:54 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.