SAÜ ile Yazaki arasında işbirliği

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Yazaki Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ile Yazaki Türkiye Kuzuluk Fabrika Müdürü Kerem Yenal imzaladığı protokol töreninde Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Doç. Dr. İhsan Hakan Selvi, Öğr. Gör. Deniz Demircioğlu Diren, Yazaki Türkiye Operasyon Direktörü Ali Yağcı ve Mühendislik Müdürü Gülşah Karagöz hazır bulundu.

İmzalanan protokolde öğretim üye ve elemanları ile ortak projeler, Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi, 7+1, 3+1 uygulamaları, stajlar, fabrika ziyaretleri, seminerler, çalıştaylar, yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarının desteklenmesi gibi konular yer alıyor.

Sakarya Üniversitesi'nin bu tür işbirliklerine her zaman öncelik verdiğini belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, "Sakarya Üniversitesi olarak şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına yönelik her türlü işbirliğine açığız. Üniversite olarak çeşitli sanayi kuruluşları, STK'lar, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisindeyiz. Bu tür işbirliklerinin, hem üniversiteyi daha ileri noktalara taşıyacağına hem de işverenlere yetişmiş personel sağlamak açısından fayda sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Kuzuluk, Gemlik ve Mudanya fabrikalarında üretim yapmakta olan Yazaki Türkiye'de toplamda 7 bin kişinin çalıştığını ifade eden Kerem Yenal, "Bu tür işbirliklerinin her iki kuruma karşılıklı fayda sağladığına inanıyorum. Üretim ve yönetim süreçlerinde sürekli iyileştirme odaklı, yeni fikirleri önemseyen bir firmayız. Şu ana kadar bir çok mühendis arkadaşa staj ve iş imkanı sağladık" diye konuştu.

13 Tem 2018 - 11:10 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.