SAÜ' de yeni Rektör neler planlıyor?

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın göreve başlaması ile olumsuz girişimleri, üniversite ve Sakarya Kamuoyunun dilinde.

Sakarya Üniversitesi’nde de öğretim üyeliği görevinde bulunan, aynı zamanda Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulunduğu sırada, SAÜ Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Fatih Savaşan göreve başlar başlamaz attığı adım ve tutumu camianın tepkisine neden oldu.

Sabah erken saatlerinde SAÜ’ye gelerek görevi Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın’dan devralan Savaşan peş peşe önce Genel Sekreter, Ardından da bir rektör ataması gerçekleştirdi.

Beklenmeyen bir şekilde SAÜ Genel Sekreterliğinde görev değişimine giden Savaşan, yine beklenmeyen bir şekilde sürpriz bir ismi de Rektör Yardımcılığı’na getirdi.

Gece yarılarına kadar çalışma yapılıyor

Bu arada Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Savaşan gece yarılarına kadar ilk icraatları olan Genel sekreter Yardımcısı Yaşar Kahraman ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal ile kafa kafaya vererek yeni atamalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunduğu ifade ediliyor.

Kapalı kapılar ardından ve üçlü yapılan görüşmelerin ardından, yeni Rektör Fatih Savaşan’ın, diğer rektör yardımcılıkları, fakülte dekanları ve daire başkanlarında da önemli değişime gitmesi bekleniyor.

Hızlı değişim neden?

Rektör Savaşan’ın bu hızlı değişimi yeni kurmaya çalıştığı Genel Sekreter ve rektör Yardımcısı ile yapacak olması, olasının hataları beraberinde getirmesinden endişe duyulduğunu dile getiren bazı SAÜ’lü akademisyenler;

“Bu camianın kabul ettiği isimlerle yola girilseydi, Rektör Bey daha iyi bir başlangıç yapar, herkesin beğenisini alabilirdi. Herkesi kucaklamayarak, camianın çok da tasvip etmediği isimlerle bu değişime hazırlık yapması ise gelecekteki kaygıların kapısının aralanacağına işaret olarak yorumlanıyor” şeklindeki kaygılarını dile getirdiler.

Rektör Savaşan’ın önümüzdeki günlerdeki adımının ne olacağı merakla bekleniyor.

Sakarya Üniversitesi’ne gözü gibi bakan Sakarya camiası ve bazı STK temsilcilerinin gelişmeleri daha sonraları yorumlayacakları dile getiriliyor.

23 Tem 2018 - 01:21 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.