SATSO TOBB Genel Kurulu'na katıldı

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Genel Kurula Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve TOBB Genel Kurulu Delegeleri iştirak etti.

Genel kurul Programının ilk gününde TOBB bünyesindeki tüm Oda ve Borsalar Anıtkabir'i ziyaret etti. Programın ikinci gününde TOBB ETÜ’de yapılan 74’üncü Genel Kurul’da, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, katılan delegelerin tüm oylarını alarak yeniden başkan seçildi.

Genel Kurulda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, başarıya ulaştıracak esas gücün birlik ve beraberlikten geçtiğini bildirerek, “Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandık. İlk olarak Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Odaklandığımız ikinci konu, özel sektörümüzün yurtdışındaki lobisiydi. Eskiden kapısından dahi giremediğimiz küresel iş örgütlerinin tamamında artık söz sahibi olduk. Özel sektörümüzün çıkarlarını tüm dünyada savunan bir camia haline geldik. Üçüncü önceliğimiz, ülke meselelerinde inisiyatif almak oldu. Dördüncü olarak, Türkiye’nin zenginleşmesi için fikir ürettik, proje ürettik” dedi.

Başkan Altuğ GİK Üyeliğine Seçildi

TOBB’un seçimli 74. Genel Kurulu’nda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi.

Genel İdare Kurulu’nda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ’un yanı sıra şu isimler yer aldı; Adil Sani Konukoğlu, Nafi Güral, Ender Yorgancılar, Nihat Özdemir, Memiş Kütükcü, Halim Mete, Işınsu Kestelli, Şahin Bilgiç, Ali Çandır, Uğur Erdoğan, Mehmet Kaya, Ayhan Kızıltan, Ahmet Tiryakioğlu, Mehmet Arif Parmaksız, Mustafa Şadan Eren, Cihat Alagöz, Erdoğan Özegen, Yahya Toplu, Celal Koloğlu ve Mete Çağlayan, Lütfü Yücelik

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ Genel Kurul’un hayırlı olmasını dileyerek “Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu’na yeni dönemde başarılar diliyoruz. Yeni görevleri hayırlı olsun, Ülke olarak hedeflerimiz doğrultusunda üretmeye ve muasır medeniyetler seviyesine gelebilmek amacıyla yükselmeye devam edeceğiz. Sakarya bu büyümenin ve gelişmenin önemli aktörlerinden biri olacaktır.” diye konuştu.

16 May 2018 - 12:14 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.