SASKİ’den hayvancılığa önemli katkı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Mayıs Ayı Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul’da 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kademeli fiyat uygulaması kalktı

6. madde ile tarım ve hayvancılık sektörünün iyileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, Tarife Uygulama Esaslarının 6. maddesinde değişiklik yapılarak, tüm konut aboneliklerinde 30 günlük kullanımı 25 metreküpü aşan her metreküp için yüzde 50 kademeli fiyat uygulamasından, köyden mahalleye dönen yerleşimlerin konut abonelikleri hariç tutuldu. Madde ile ilgili açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Ahırlarda hayvancılıkla uğraşan vatandaşların su kullanımı 25 metreküpü geçiyordu. Bu konuda bir teklif vardı. Biz de bu teklifi değerlendirerek bir düzenlemeye gittik” diye konuştu. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündem maddeleri

Gündemin 1. maddesi ile SASKİ 2017 yılı Faaliyet Raporu ve 2017 yılı Kapanış Bilançosu, 2. madde ile 2017 yılı Denetçiler Raporu oybirliğiyle kabul edildi. 3 ve 4. maddeler oybirliğiyle kabul edildi. SASKİ’nin muhtelif ihtiyaçları için 40 milyonluk kredi kullanılmasını içeren 5. madde oybirliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin SEKAY Projesi kapsamında Geyve’nin Alifuatpaşa Mahallesi’nde inşa edilecek Katı Atık Aktarma İstasyonu için bölgede bulunan taşınmazın 3 bin metrekarelik kısmının 25 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesini içeren 7. madde oybirliğiyle kabul edildi.

18 May 2018 - 16:00 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.