SASKİ Ferizli ve Söğütlü’de

İşletmeler Dairesi Başkanı Koncuk, “Söğütlü Sıraköy Mahallesi’nde yer alan depoya Kaynarca Ömerağa Deposu’ndan hat çekerek Sapanca Gölü’nün suyunu Sıraköy’e ulaştırdık. Ferizli Ceylandere Mahallesi’nde ise su kaybının yaşandığı ve eski olan içmesuyu şebek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) şehrin dört bir yanında daha sağlam altyapı için gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Ferizli ve Söğütlü ilçelerinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Bayram Koncuk, sorunsuz altyapı için birçok noktada çalışmalar gerçekleştirdiklerini, bu çalışmalarla vatandaşların musluklarına kaliteli ve bol içmesuyu ulaştırırken, yağmursuyu ve kanalizasyon altyapılarında da önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini söyledi.

Su kaybının önüne geçiliyor

Ferizli Yeni Mahalle’de içmesuyu şebekesinin yenilendiğini belirten Koncuk, “Bölgede önemli miktarda su kaybı yaşanıyordu ve kaçaklar bulunuyordu. Kemalpaşa ve İnönü Mahalleleri de Yeni Mahalle hattından su alıyorlardı. Yaptığımız bölgeleme çalışmaları ile 2 bin 700 metrelik içmesuyu şebekesini yenileyerek suyu sadece Yeni Mahalle’nin almasını sağlayacağız. Böylece su kaybı ve kaçakların önüne geçilecek. Şu anda hattın tamamlanan kısımlarına su vermiş durumdayız. Daha önce sondajdan beslenen Söğütlü Sıraköy Mahallesi’nde yer alan depoya Kaynarca Ömerağa Deposu’ndan 470 metrelik hat çekerek Sapanca Gölü’nün suyunu Sıraköy’e ulaştırdık. Şu anda bölgede vatandaşlarımız Sapanca suyunu kullanıyorlar” diye konuştu.

12 kilometrelik yeni hat

Koncuk, “Ferizli Ceylandere Mahallesi’nde su kaybının yaşandığı ve eski olan içmesuyu şebekesini tamamen yeniliyoruz. 12 kilometre uzunluğundaki hatta çalışmaların tamamlandığı noktalara yeni hat üzerinden su vermeye başladık. Bu bölgedeki vatandaşlarımızı da kaliteli ve bol suyla buluşturuyoruz. Gölkent’te yağmurlu dönemlerde dere yatağının taşması sonucu vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetleri de bölgede inşa ettiğimiz yağmursuyu hatlarıyla sona erdirdik. Böylece Gölkent’in önemli bir bölümünde yağmurdan dolayı yaşanan sıkıntıların önüne geçtik.”

Yeni hatlar inşa ediliyor

Bölgede gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Koncuk, “Söğütlü’nün Soğucak Mahallesi’nde 2 bin 400 metre yeni içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Bu hat 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yapılan sanayi kuruluşlarının su ihtiyacını karşılayacak. Yine Ferizli’de bölgeleme çalışmalarımız olacak. Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanlığı tarafından Söğütlü ve Ferizli ilçelerinde inşa edilen 120 kilometre kanalizasyon ve 40 kilometrelik içmesuyu hatlarında ise çalışmalar devam ediyor. Bölgenin altyapısı her geçen gün daha sağlam hale geliyor” ifadelerini kullandı.

12 Kas 2017 - 20:57 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.