SASKİ eğitimlere devam ediyor

SASKİ tarafından düzenlenen Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri Medine Müdafi Fahreddin Paşa İmam Hatip Ortaokulu ile devam etti.

Eğitim kapsamında öğrencilere vatandaşlara sunulan suyun önemi ve doğru kullanımı, atıksular, bunların arıtılması ve su kaynaklarının korunması konularında bilgiler verildi.

İsrafın zararlarını öğrendiler

Eğitimin ardından açıklamalarda bulunan İngilizce Öğretmeni Sümeyye Kaya, “Öğrencilerimizin bu eğitimle suyu nasıl kullanacaklarını ve su israfının zararlarını öğrenerek bundan kaçınacaklarını düşünüyorum. Eminim ki burada öğretilenleri günlük hayatlarına yansıtacaklardır.

Eğitim kapsamında kullanılan görsellerin verilen eğitimin zihinlerde yer etmesine destek olacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Bilinç oluşuyor

Medine Müdafi Fahreddin Paşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Erol Akçam, “Ülkemizde çocuklarımıza suyla ilgili daha fazla bilgi verilmesi gerektiğini düşünüyorum. En temel ihtiyaçlardan olan su konusunda bu işin uzmanları tarafından bilgi verilmesi çok daha etkileyici olacaktır.

Böylece çocukların duyarlılıkları daha da artacaktır. Öğrencilerimizin kendilerinde bilinç oluştuğu gibi ebeveynlerini de su duyarlılığı konusunda uyaracaklardır. Su konusunda bilinçli bir toplumun ortaya çıkmasına vesile olacak bu türden çabaları değerli buluyor, bu faaliyetlerin bilinçli su kullanımı açısından daha da artmasını temenni ediyorum.”

17 Kas 2017 - 12:30 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.