Sapanca’ da Muhtarlar Günü

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlaması, Sapanca Kaymakamlığı önünde düzenlenen törenle gerçekleşti.

19 Ekim Muhtarlar Günü Programı Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar’ın ev sahipliği yaptığı kahvaltı programıyla başladı ve ardından Sapanca Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Büstüne çelenk koyarak sonlandı. Gerçekleşen programa Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca Emniyet Müdürü Hakan İzmir, Sapanca İlçe Jandarma Komutanı - Jandarma Teğmen Mehmet Küçük, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sapanca Muhtarlar Dernek Başkanı Tolunay Kösemen ve mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlarımız; devletin gören gözü, tutan eli

Açılış konuşmasını yapan Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar; “Muhtarlar ülkenin her bir köşesinde vatandaşa devletin elinin uzanması bakımından demokrasi alanında çok önemli bir görev icra ediyorlar. Sizler bizim yani devletin gören gözü, tutan eli, konuşan dili oluyorsunuz vatandaşa. 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutlar, başarılarınızın devamını diliyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtarlar, yerel yönetimler arasında önemli bir köprü

Programda konuşan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer; “Muhtarlarımız devletin seçilmiş en uç kısmındaki demokrasinin çekirdeği diyebileceğimiz, bir statü içerisinde hizmet etmektedir. Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın sesi olmaktadır. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımız ve mahalle halkını temsil etmektedir. Sapanca Belediyesi, olarak muhtarlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Kahvaltının ardından Sapanca Kaymakamlığı önünde devam eden çelenk koyma programında söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen günün; “Ülkemizdeki yerel demokrasinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi adına kurulan muhtarlık müessesi 1829’dan günümüze 188 yıllık bir tarihe sahiptir. Muhtarlar devlet ve vatandaş arasındaki toplum bütünlüğünün sağlanmasını sağlamaktadır. Muhtarlar gününü anlamlı bir görev haline getiren tüm devlet büyüklerimize teşekkürlerimi sunar, dernek başkanı olarak ilçemizde görev yapan yeni ve eski tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum” dedi.

Program sonunda Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen plaket takdim ettiler.

19 Eki 2018 - 17:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.