Samsun'dan STB'ye ziyaret

Sakarya Ticaret Borsası heyeti Samsun Ticaret Borsası’na süpürge teknik ziyareti gerçekleştirdi.

Süpürge otu ve süpürgeciliğin gelişmesi adına yapılan ziyarete; Sakarya Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Yılmaz, Vedat Arslan ve Meclis Divan Kâtibi Nuri Köseoğlu katılım sağladı.

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Mercan ve Meclis Başkan Yardımcısı Serkan Seyhan’ın misafirlerini ağırladığı ziyaret sonrasında, Samsun’da bulunan STB temsilcileri süpürge otunun yetiştiriciliği ve işlenmesine dair yerinde incelemelerde bulundu; bölge halkı ile bilgi alış verişi yapıldı.

STB Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Yılmaz ve Vedat Arslan; “Sanayi ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni meslekler ortaya çıkarken bazı meslekler kayboluyor. Bir zamanlar Türkiye’nin dört bir yanına el süpürgesi satan Sakarya şimdi bu ürünün yok olmaması için mücadele veriyor. Bir zamanlar Borsamızın kurulmasına vesile olmuş binlerce kişiye ekmek kapısı durumundaki bu mesleğin kaybolmaması adına Sakarya Ticaret Borsası olarak çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Sakarya'da süpürge üretimi ve Sakarya Ticaret Borsasının Süpürge otunun coğrafi işaretinin alınmasına yönelik yaptığı çalışmalar, İş-Kur ile ortaklaşa yapılan mesleki eğitimler hakkında da bilgiler veren heyet, Borsanın Süpürgenin tanıtımı ile ilgili yaptığı çalışmaları anlatarak, Süpürgenin ve süpürgecilik mesleğinin önemine dikkat çekecek girişimlerin yapılmasında elbirliğinin önemine değindiler.

Sakarya Ticaret Borsası’na incelemeler ve ziyaret esnasında Samsun Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı ve beraberindeki Ziraat Mühendisleri eşlik etti.

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Yılmaz ve Vedat Arslan; Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır’a misafir perverliklerinden dolayı teşekkür ederek süpürgecilik mesleğinin gelişimi için bilgi paylaşımına her zaman açık olduklarını dile getirdi.

17 Eyl 2018 - 15:15 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.