'Şampiyonların İzinde' Sakarya'da

"Şampiyonların İzinde” Projesi kapsamında Dünya ve Avrupa Karate Şampiyonu Enes Erkan’ın katılımıyla Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen “Şampiyonların İzinde” Projesi farklı branşlarda spor hayatını sürdürmekte olan sporcularımızı, alanlarında ulusal veya uluslararası başarılar elde etmiş üst düzey sporcularla bir araya getirerek bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını sağlayan ve bu sayede ileriki dönemde spor hayatlarına katkı sağlamalarını amaçlayan bir Gençlik ve Spor Projesidir.

TRT Spor Spikeri Ersin Düzen’in moderatörlüğünde ve farklı branşlarda Olimpiyat, Dünya ve Türkiye Şampiyonu olmuş sporcularımızın katılımlarıyla Şampiyonların İzinde” Projesi kapsamında Dünya ve Avrupa Karate Şampiyonu Enes Erkan’ın katılımıyla Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa ilgi büyüktü.

Programa katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Milli Karateci Enes Erkan’a ödül verdi. İl Müdürü Fatih Çelikel , Milli Karateci Enes Erkan, Karate Federasyonu As Başkanı Meydan Kobaş, Dünya ve Avrupa Karate Hakemi Uğur Kobaş, Karate İl Temsilcisi Hikmet Şaha, şampiyonların izinde programına katılan sporculara madalya takdim etti.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ; “İlimiz Karatesi 46 Kulüp ile 1417 faal lisanslı , 7800 lisanslı sporcusuyla , ilimizde en fazla lisanslı sporcu sayısına sahip ikinci branştır. İlimiz 2017 yılında Ulusal ve Uluslararası bir çok turnuvaya ev sahipliği yaptı. 15 Temmuz Şehit ve Gazilerini Anma Uluslararası Marmara Cup Karate Turnuvasına ; 16 ülkeden , 1655 sporcu, Şehit Ali Gaffar Okkan’ı Anma Karate Turnuvasına; 12 İlden , 1100 sporcu, yine ilimizin düzenlediği İllerarası 15 Temmuz Karate Ligine ; 11 ilden , 1350 sporcu katıldı. “ dedi.

İl Müdürü Fatih Çelikel ; “ Karate Branşında 36 Milli Sporcumuz çeşitli organizasyonlarda ilimizi ve aynı zamanda ülkemizi temsil etmektedir. 2017 Yılında Samsun’da düzenlenen 23.İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatlarında Karate Branşında Rümeysa Akyüzlü Olimpiyat üçüncüsü (2016 Dünya şampiyonu ve 2015 Avrupa Şampiyonu), İspanya’da düzenlenen Ümit Genç Ve 21 Yaş altı Dünya Karate Şampiyonasında Fatih Şen Dünya üçüncüsü , Kocaeli’nde düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonasında Enes Erkan Avrupa ikincisi (2014 Dünya ve Avrupa Şampiyonu) , Bulgaristan’da düzenlenen 44. Avrupa Ümit Genç ve U21 Karate Şampiyonasında Duygu Yemenici Avrupa ikincisi (Avrupa Şampiyonu- Dünya üçüncüsü), Kocaeli’nde düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonasında Hafsa Şeyda Burucu Avrupa üçüncüsü (Dünya İkincisi–Avrupa Şampiyonu) olarak ilimizi madalyalar kazandırarak gururumuz olmuşlardır” dedi.

Çelikel son olarak; “ Yine 2016’da Uluslararası Müsabakalarda Ömer Faruk Ateş Avrupa Şampiyonu, Nurcan Çiçek Avrupa ikincisi, Büşra Tosun Avrupa üçüncüsü ve Aleyna Sezer Avrupa üçüncüsü olarak bizleri gururlandırdı. 2018 yılında da başarılarının artarak devam edeceği inancını taşımaktayız..” Şeklinde konuştu.

22 Oca 2018 - 17:29 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.