SAMİB SAHA EXPO 2018 Fuarı'nda

Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Derneği ve Üye Firmaları 13-15 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen SAHA EXPO 2018 Fuarı'nda açmış oldukları stand ile katıldılar.

Katılmış olduğu Fuar'da Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Standı yoğun ilgi görmüş olup, ziyaretçileri arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank, Bakan Yardımcısı Sn. Hasan Büyükdede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mevlüt Uysal, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Sn. Şekip Avdagiç, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Haluk Bayraktarın da olduğu çok sayıda ziyaretçi yer almış ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Günay GÜNEŞ ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanmışlar ve görüşmelerde bulunmuşlardır.

SAHA EXPO FUARI HAKKINDA:

SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği'nin yönetim ve sorumluluğunda, 2018 yılından itibaren iki yılda bir gerçekleşmesi planlanan SAHA EXPO 2018 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda; savunma, denizcilik, havacılık ve uzay sanayi alanlarında harekat ortamında kullanılacak, en modern platformların alt sistemlerinin ve komponentlerinin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretilmesi maksadıyla çalışan firmaların ürünleri sergilenmiştir..

Avrupa ile Asya kıtalarının kavşak noktasında tarih, kültür, sanayi ve ticaret merkezi olan İstanbul'da, 13-15 Eylül 2018 tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezi 11inci Hall'de düzenlenen,SAHA EXPO 2018 Fuarı, ülkemizin dört bir yanından gelen heyetler, firma temsilcileri ve ziyaretçiler tarafından yapılan resmi görüşmelere vesile olmuştur.

SAHA EXPO 2018 fuarına, savunma sanayine üretici/tedarikçi olarak katkıda bulunan veya bulunmak isteyen yaklaşık 200 firma / temsilci katılmış bulunmaktadır.

SAHA EXPO 2018 fuarında, TSK ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanma oranını maksimuma çıkarmak, yaratılacak istihdam ve katma değer ile ülke ekonomisine katkı sağlamak hedeflenmiştir.

Fuar süresi içerisinde katılım sağlayan firmalar yerli ve yabancı müşteriler/ heyetler / organizasyonlar tarafından ziyaret edilmiş ve firmaların çalıştığı alanları inceleme fırsatı yakalamışlardır.

KATILIMCI PROFİLİ :

Kamu Sektörü

Savunma Sanayi Sektörü

Sivil Havacılık Sektörü

Kompozit Sektörü

Teknik Tekstil Sektörü

Kimya Sektörü

Makina ve Ekipmanları Sektörü

Elektronik Sektörü

Elektromekanik Sektörü

Otomasyon Sektörü

Savunma Sanayi Dernekleri

Tasarım Sektörü

Modelleme ve Analiz Sektörü

Test ve Sertifikasyon Sektörü

Metal ve Metal Şekillendirme Sektörü

Yazılım ve Simülasyon Sektörü

Özel Alaşımlar ve İleri Malzemeler Sektörü

Üniversiteler

SEKTÖRE GENEL BAKIŞ:

Türkiye, bulunduğu coğrafya itibarıyla ve ayrıca her türlü tehdide karşı bölge istikrarını sağlayıcı ve caydırıcı güce sahip olması gereği nedeniyle, ekonomik dengeleri bozmadan, modern ve güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olma ve bu kuvveti idame ettirebilme mecburiyetindedir. Bu durumda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin, yıllık ortalama 4-7 milyar dolarlık bir miktarı, savunma sanayii ürünlerine harcaması gerekmektedir.

Dünya ülkeleri arasında Türkiye, savunma sanayi bakımından büyük olanaklar sağlayan, bir fırsatlar ülkesidir. Bu güçlü ordunun her türlü tehdide karşı, her an harekata hazır bulunması da, Türk savunma sanayi sektörünün, ülke bağımsızlığı ve ekonomisi adına yüklendiği en önemli görevdir. Ülke ekonomisi açısından da son derece önemli olan bu hedefin korunması ve geliştirilmesi için savunma sanayii sektörü de, büyük çaba sarf etmektedir. Bu görevin bilincinde olan savunma sanayi firma ve kuruluşlarımız, çalışmalarını sürdürmektedir

19 Eyl 2018 - 10:49 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.