SAMEK’te yetenekler gün yüzüne çıkıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren SAMEK’lerde yaz kursu eğitimleri devam ediyor.

Karasu SAMEK’te eğitimlerin gerçekleştirildiği İngilizce ve Satranç derslerinde öğrenciler, yeteneklerini keşfediyor, kendilerini geliştiriyor ve yeni arkadaşlıklar ediniyor. İngilizce sınıfı farklı bir dil öğrenmeye giriş yaparken; Satranç eğitimine katılan öğrenciler ise turnuvalara hazırlanıyor.

Çocuklara satrancı sevdirmek

Satranç Eğitmeni Bülent Çopur, “Bizim burada ders verdiğimiz bazı seviyeler var. Bu seviyelerden bir tanesi başlangıç seviyesidir. Başlangıç seviyesindeki en önemli amacımız çocuklara satrancı sevdirebilmektir. Zaten satrancı sevdikten sonra çocuklar kendi istekleriyle devam ediyor.

Satrancı sevdikten sonra daha fazla ilerlemek isteyeceği için onu bir üst seviyeye alıyoruz. Üst seviyeye geldikten sonra çocukları turnuvalara yönlendiriyoruz. Turnuvada daha sosyal bir alan oluyor, tanışabileceği arkadaşlar oluyor ve onlarla rekabete giriyor” ifadelerine yer verdi.

Kendilerini ifade edebilecekler

İngilizce Eğitmeni Yasin Dursun, “Kurs süresince öğrencilerimizin kendilerini ifade edebilecekleri seviyeye ulaşmalarını amaçlıyoruz. Okuldaki derslerinden bağımsız olarak farklı bir mantıkla derslerimizi işliyoruz. Her seviyeden öğrencilerimiz olduğu için hepsini aynı seviyede kendilerini anlatabilecekleri düzeylere çıkartmaya çalışıyoruz.

Geçen hafta konuşma diyaloglarını işledik. Bu haftaki konumuz günlük rutinlerdi. Günlük rutinlerimizi söylemeyi öğrendik. İlerleyen süreçlerde yine günlük yaşama dönük ve kendi ifadelerini kurmaya yönelik çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

18 Tem 2018 - 12:46 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.