Sakarya’yı kirletecek hiçbir şeye izin vermeyiz

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TÜGVA Sakarya Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret ederek öğrenciler ile bir araya geldi.

TÜGVA Sakarya Koordinatörü Adnan Dizer’inde eşlik ettiği ziyarette Başkan Toçoğlu, yurt binası gezisinin ardından, öğrencilerin sorduğu sorulara cevap verdi. Keyifli sohbetlerin yaşandığı gece, hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Sakarya gençliğinin abisi

Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren TÜGVA Sakarya Koordinatörü Adnan Dizer, “Şehrin idarecisi olmaktan ziyade sık sık da kendi aramızda bahsettiğimiz sizlerinde bildiği üzere bu davanın içinden gelen ve bizim her fırsatta kullandığımız bir ifadeyle “Sakarya Gençliğinin Abisi” olarak gördüğümüz Zeki Toçoğlu’nu ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Dolayısıyla burada sizlerin istifadesine inşallah sunulacak bir kıymetli zaman dilimi var. Başkanımızın programı çok yoğundu ama sağ olsunlar teşrif buyurdular. Tekrar şükranlarımızı arz ediyoruz. Son olarak da ben yine sizlerin huzurunda özellikle TÜGVA’ya, Sakarya gençliğine, sivil topluma çok ciddi kıymet veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Şehrimize hoş geldiniz

Konuşmalarına Sakarya’ya yeni gelen öğrencilere hoş geldin diyerek başlayan Başkan Toçoğlu, “Şehrimize yeni gelen kardeşlerime hoş geldiniz diyorum. Zaman içinde iyi bir şehre iyi bir üniversiteye geldiğinizi sizde göreceksiniz. Burası insanı yormayan, yeşili, toprağı bol olan, binaları yüksek olmayan Sayın Cumhurbaşkanımızın çok sık ifade ettiği yatay mimari ile büyüyen bir şehir. Üniversitemiz Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birisi. Sizlerle buluşmama vesile oldukları için TÜGVA’da bulunan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Şunu hiçbir zaman unutmayın; bir yerlere gelmek, bir yerlerde bulunmak şans eseri değil, emek sarf edilerek yapılmış işlerdir. Önce siz kendiniz bir yere gelmek isteyeceksiniz, daha sonra bunu başarmak için çabalayacaksınız. Siz hayatınızı belirli bir düzende götürürseniz Allah size güzel kapılar açar. Siz düzgün insanlar olursanız iş sizi bulur. İnşallah hepiniz çok başarılı olacaksınız. Aileleriniz ve ülkemiz sizlerden çok şey bekliyor” dedi.

Kardeşlik coğrafyası Sakarya

Bugün dünyanın birçok yerinde kardeş kanı akarken Sakarya’da birçok millet bir arada kardeşçe yaşıyor. Bunu nasıl başardınız? Bu olayı neye bağlıyorsunuz? sorusuna cevap veren Başkan Toçoğlu, “İbn Haldun’un coğrafya kaderdir sözü bize uygun bir söz. Sakarya’da Türkiye’nin 81 ilinden insan yaşar. Balkanlardan, Kafkaslardan insanlar var. Bütün bu coğrafyadan gelen insanlar Sakarya’da kardeşçe yaşıyor. Bu şehri yönetenler olarak çok titiz davranıyoruz. Etnik konuları asla dile getirmiyoruz. Kavmi tartışmaları ön plana çıkarmıyoruz. Sakarya bir kardeşlik coğrafyasıdır. Burada dünyanın neresinden gelirseniz gelin rahatça yaşarsınız” ifadelerini kullandı.

Sakarya’yı kirletecek hiçbir yapıya izin vermeyeceğiz

“Şehrimizde 8 adet organize sanayi bölgesi var. Yatırımcıyı buraya nasıl çektiniz bunun arkasındaki başarı öyküsü nedir soruna yanıt veren Başkan Toçoğlu, “Sakarya konum olarak bu tür yatırımcıların çok dikkatini çeken bir yerde. İstanbul’a yakın, Ankara’ya yakın, Anadolu’ya, batıya yakın. Güzergâhların kavşağında kurulan bir şehiriz. Yatırımcının da aradığı nedir? Ürettiğini kısa mesafede taşımaktır. Sakarya bu anlamda çok elverişli bir şehir. Bizim bir tarzımız var. Bu şehre kirlilik verecek sanayi istemiyoruz. Biz her zaman seçici davranıyoruz. Bundan sonrada öyle olacak görevde olduğumuz sürece Sakarya’yı kirleten hiçbir yapıya izin vermeyeceğiz” dedi.

Daha da mutlu bir Sakarya hayal ediyoruz

Sakarya’da hayal edipte yapamadığınız bir şey var mı? sorusunu yanıtlayan Başkan Toçoğlu, “Halka dokunan hizmetler yapmaya özen gösteriyoruz. Vatandaşımız temiz su içsin, ayağına çamur değmesin istiyoruz. Yeşil alanlar, parklarla sosyal yaşantıyı rahatlıkla yaşandığı mekanlar istiyoruz. Şehrimizi beton ile değil, yeşil ile büyütüyoruz. Vatandaşlarımızın daha da mutlu olarak yaşadığı bir Sakarya hayal ediyoruz.”

Öğrenci kardeşlerimizin yanındayız

Üniversite öğrencilerine yönelik çok sayıda yatırım yaptıklarını da dile getiren Başkan Toçoğlu, “Ben 2009’da Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde en büyük sorun üniversiteye ulaşımdı. Şuanda böyle bir sorun yok. Biz üniversite öğrencilerini önemsiyoruz. Birçok katkı sağlıyoruz. 2 yeni bina tahsis ettik. Yeni hatlar oluşturduk. Yeni kütüphane açtık. Üniversite öğrencilerine yeni mekân tahsis ettik. İnşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

10 Eki 2018 - 15:40 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.