Sakarya'ya yeni bir proje

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bisikletli ulaşımın yaygınlaştırılması adına önemli bir adım daha atıyor.

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden Sapanca Gölü’ne ulaşacak yeni bisiklet yollarının ilk etabı için projenin hazır olduğunu ve ihaleye çıkacaklarını açıklayan Başkan Zeki Toçoğlu, 18 kilometre olan bisiklet yolu ağının yeni projeyle birlikte 39 kilometreye çıkacağını dile getirdi. Toçoğlu, bisikletli ulaşım konusunda yeni çalışmaların artarak devam edeceğini müjdeledi.

Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden Sapanca Gölü’ne

Başkan Zeki Toçoğlu, “Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması konusunda önemli adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. 2020 yılında bisiklet sporunun en büyük organizasyonlarından biri olan Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Öte yandan 18 kilometrelik bisiklet yolu ağına sahibiz. Bisikletin daha da yaygınlaşması için şimdi çok önemli bir çalışma daha gerçekleştiriyoruz. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden Sapanca Gölü kıyılarına kadar uzanan 21 kilometrelik bölümde bisiklet ve yürüyüş yolları inşa edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

İlk etabı için ihaleye çıkılıyor

Projenin Mithatpaşa Vagon Park’a kadar olan 10 kilometrelik kısım için 13 Aralık Perşembe günü ihaleye çıkacaklarını aktaran Başkan Toçoğlu, “Bisiklet Şehri Sakarya iddiamızı bu projeyle birlikte daha da kuvvetlendireceğiz. Ayrıca güzergah üzerinde sadece bisiklet yolları değil, yürüyüş yolları, oturma grupları ve uygun alanlarda spor alanları yer alacak. Sağlıklı ulaşım ve zinde kalmak adına bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

14 Kas 2018 - 15:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.