Sakarya'ya "Fuar" dopingi

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, ilk kez düzenlenecek Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı ile kent ekonomisine canlılık geleceğini söyledi.

Sakarya Ticaret Borsası'nın himayesinde GL Platform tarafından Hendek Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenecek Sakarya 1. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, 90 bin ziyaretçi ile 5 binin üzerinde alıcıyı ağırlayaca. Fuarda 160 marka ise ürünlerini sergileyecek. Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, arımsal ürünlerle bir çok ilden çok daha fazla katma değer sağladıklarına dikkat çekerek "Zorlaşan rekabet nedeniyle artık kaliteli mal/hizmet üretmek başarı için yeterli olmuyor. Üreticinin tüketici ile yakın temas kurarak ürettiğini tanıtabilmesi büyük önem arz ediyor. Bu noktada düzenleyeceğimiz fuar, teknolojiyi üretenler ile kullananlar arasında bir köprü vazifesi görecek" dedi.

"SAKARYA SAHİP ÇIKMALI"

Fuara bu açıdan herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade eden Sarı, "İlkini bu sene gerçekleştireceğimiz fuarımızı sürdürülebilir kılmak için her kesimin fuarı sahiplenmesini bekliyoruz. Sahiplenelim ki bizimde herkes tarafından bilinen marka bir fuarımız olsun. Sakarya 1. Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarımız ilimizin sosyal ve kültürel gelişime, özellikle de ilimizin tanıtımı noktasında ciddi anlamda katkılar sağlayarak pazarlanma ve imaj oluşturmada önemli bir işlev üstlenecektir" diye konuştu.

"YAŞAM TOPRAKTA FİLİZLENİR"

Sarı ayrıca tarım Fuarı aracılığıyla tarıma uygun toprakların azaldığına da dikkat çekmek istediklerini belirterek "Biz Sakarya Ticaret Borsası olarak kendimizi tarım topraklarının heba edilmemesine adadık. Bu konuda değerli üniversite hocalarımız, paydaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile çalışmalarımız devam ediyor. Bizler, tarımın ve toprağın sürdürülebilirliğinden yanayız. Gelin bu güzel toprakları torunlarımıza daha yaşanabilir dünyada yaşamaları için miras bırakalım. Mottomuz 'Toprağın dosta ihtiyacı var, ona dostça davranalım' olsun. Unutmayalım toprak yoksa hayat yok. Yaşam toprakta filizlenir" ifadelerini kullandı.

20 Eki 2018 - 09:02 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.