Sakarya’ya 2.400 öğretmen geliyor

Bakanlar Kurulunca alınan karar gereği, Sakarya eğitimde zorunlu hizmet bölgesi ilan edildi. Sakarya’nın tüm öğretmen açığını kapatacak olan proje Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yıllardan buyana eğitim kadrosunun yetersizliği nedeni ile birçok ilden geride bulunan Sakarya, Bakanlar Kurulu kararı ile artık zirveyi zorlayacak.

2400 yeni öğretmen

Bakanlar Kururu kararı ile Sakarya öğretmen atamasında öncelikle tercih edilen illerin en başında yer alması bekleniyor.

Sakarya’da öğretmen açığı kapanacak

Halen 10.600 civarında eğitimci ordusu ile hizmet veren Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2.400 civarında öğretmen açığı olduğu biliniyordu.

Alınan karar ile öğretmenlerin ilk tercihlerinin Sakarya olması beklendiğinden, ilimizde önemli bir açığın giderilmesi söz konusu.

Pervin Töre’nin gayreti

9 Şubat 2017 yılında Aydın’dan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Pervin Töre’nin gayretli çalışmaları ile gerçekleştiği ifade edilen kararın, karne tatili gününde olması eğitim camiasında büyük sevince neden oldu.

19 Oca 2018 - 09:35 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

10

Veli Eğitimci - Malesef Sakaryanın eğitimi vitrinlik projeler uğruna derdest ediliyor. Müdire hanım gazetelerde boy gösterebilmek için idareci ve öğretmenleri kırıp döküyor. Kendisinin hedefi var. Genel müdür olmak. Ama o gidince ne olacak. Bu şehirde kırilan camlar çerçeveler.. canlar be canlar nasıl onarılacak. Liyakatsiz sendikacıların atadiğı liyakatsiz müdürlerin ve hicbir seye ses cikarmayan yslaka eğitim burokrasisinin eğitime verdiği zararlar nasıl onarılacak. Bu sehrin siyasetcisi yok mu. Nasıl bir uyku içerisindesiniz. Bu şehri siz mi yönetiyorsunuz yoksa ne iduğü belirsiz sagdan soldan devsirilmis Ak Parti düşmani sendikacılar mı? Nasıl izin veriyorsunuz bunlara. Yaptikları her kotülük her adaletsizlik Ak Partiye yazılıyor. Bunlari göremiyecek kadar mı uykudasıniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:35
09

Türkonbaşı - Bu karar bakanlar kurulunun kararı değil miYoksa ben mi yanlış okudum.Ya da editör mü.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:35
08

Yorumcubasi - 2400 öğretmen müdürenin basrollerinde çiçeği burnunda kadrolu iki müdür yardımcısı eşliğinde. Demek çiçeği burnunda daire başkanı yardımcı olmuştur ankarada iş yaptırmak kolay değil. Orkestra iyi çalıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:35
07

Kaynarcali - Bravo. IL merkezi ile kaynarca kocaali taraklı geyve aynı. Hepsi zorunlu. Mükemmel bir çözüm olmuş harika. Bu uygulama ile taşra ilçelere gelecek öğretmen sayısını açıklıyorum. Kocaman bir sıfır. Tebrikler super olmuş. Her alandaki adaletsizliğini il mem bu konudada gösterdi ya tebrikler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:35
06

SERDUVANLİ - 2400 değil 24000 ogretmen gelse başlarına sendikacıların ağzı ile liyakatsiz yönetici atarsanız eğitim olurmu soruyorum size. Istıfa eden onlarca kişi zira bekletiliyor. Adam diyorki ben sizle çalışmayacak mecburca değilim . Bak iş yapmayacam sizle diyor çaresiz ödevin resmi yazı ile istifaları durduruyor. Bu turkiyede ilk kez oluyor biliyormusunuz. Kaldiki bu zorunlu bölgenin ilimize katkı sağlamayacağı gibi bu durum zaten il müdürünün başarısına değil zaten. Aşağıda arkadaş yazmış. Ülkeme yazık ya taşra ilçelerle doğu iç anadolu ile adapazarı serdivan bir tutulmuş. Reis bu adaletsizliği duyarsa o zaman sorar ödevin hanıma bunu nasıl yaptın hangi baglantilarinkullandin diye..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:35
05

VELİ EĞİTİMCİ - Sayın müdüre kimki Sakaryayı Zorunlu bölge kapsamına aldırsın. Bizim koskoca millet vekillerimiz var öyle degil mı??? Yazık ya şu Sakaryaya Eğitim vitrinlik projeler uğruna perişan hale getirildi. Bir Allahın kuluda çıkıp ne oluyor demiyor. Projeler ugruna öğretmenlere idarecilere her gün il mem yetkililerince mobbing yapılıyor kimseden ses çıkmıyor. Sendikacılar sayın müdüreden ldareci atama yetkisini almışlar bu gücü kaybetmemek icin bu mobbinglere sessiz kalıyorlar. Yazık bu sehre sahip cıkanı yok. Basının ağzına bir tutam bal sürmüş müdüre hanım yılların gazetecileri kendisine yalakalık etmede sınır tanımıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:35
04

Kudret Gül - 2.400 değil 5. bin gelse, birkaçyıl içinde sakarya eğitimine verilen tahribat onarılamaz. Allah o tahribatı verenleri biliyor. biz de...!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:35
03

Eğitimci - Aaa Müdüre hanım mı yaptı bunu. Helal beeee

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:35
02

Taraklı - neden yorumu mu yayınlamadınız küfür yok hakaret yok gerçekler var bunun için mi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:35
01

Taraklı - Sayın editör bu neredeyse tüm ülke genelinde yapılan bir uygulama neden Pervin Hanıma mal ediyorsunuz. Sonra bu uygulama tüm Sakarya yı kapsıyor siz olsanız Adapazarı, Serdivan Erenler varken söğütlüye taraklıya ferizliye karapürçeke gidermisiniz. Kırsalda kalan ilçeler yine dezavantajlı konumda.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:35