Sakarya’dan Suriye’ye 250 Tır

Sakarya İHH Suriye savaşının başladığı 2011 den bu yana Sakarya’dan Suriye’ye 250 tır insani yardım malzemesi gönderdi. Suriye’de Azez, Afrin, İdlib bölgelerinde yaşayan ihtiyaç sahipleri için 25 ton insani yardım malzemesinden oluşan tır uğurlandı.

Sakarya İHH Dernek Müdürü Engin Sezer yaptığı açıklamada; Sakarya’dan Suriye’ye hayırseverlerin hazırladığı 102 bin tl değerinde 25 ton insani yardım malzemesi gönderiyoruz. Savaşın başlangıcından bugüne Sakarya’dan Suriye’ye 250. tırımızı uğurluyoruz. Dualarımız savaşın bir an önce sona erip yardıma muhtaç kimsenin kalmaması dedi.

Sezer; 2011’de rejimin katliamlarıyla başlayan çatışmaların yayılması ve yoğunlaşmasıyla en az 450 bin insanın hayatını kaybettiği Suriye’deki savaş vahim bir insani krizin doğmasına sebep oldu. BM verilerine göre 6 milyondan fazla insan yaşadığı yeri terk edip Suriye içinde başka bölgelere göç etti. 5 milyon insan ise başka ülkelere sığındı. Tahminen 1 milyon kişi, kuşatma altındaki bölgelerde yaşıyor ve temel hayat kurtarıcı yardımlardan ve insani destekten mahrum bırakılıyor. Hapishanelerdeki işkence ve kötü muamelenin kontrolden çıktığı Suriye’de savaşın başlangıcından bu yana 120 binden fazla kişi hapsedildi veya kayboldu, en az 12 bin insan hapiste öldürüldü. Kimyasal silahların, misket ve varil bombalarının hiç çekinmeden kullanıldığı ülkede 20 bin çocuk hayatını kaybetti. Küresel güçlerin menfaat çatışması altında büyük bir yıkım ve mağduriyetin yaşandığı Suriye’de yüz binlerce ev yıkıldı; camiler, okullar, hastaneler yerle bir edildi şeklinde konuştu.

12 Tem 2018 - 13:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.