Sakarya’dan Artvin’e destek

Artvin Çevre Platformları İmza Kampanyası basın bildirisi AKM önünde gerçekleştirildi.

Artvin Çevre Platformu’nun Sakarya AKM önündeki imza kampanyası ve basın bildirisi kalabalık katılımcı eşliğinde gerçekleşti.

AKM önünde toplanan platform temsilcileri açıklamada bulundular.

Yapılan Açıklama şöyle;

Bilindiği gibi bundan bir süre önce Kocaeli’nde “Artvin STK ve Platformları Türkiye Buluşması” gerçekleşti. Toplantıda, Artvin’de devam eden ve potansiyel madencilik faaliyetleri ve Cerattepe, yeşil yol, taş ocakları, HES’ler ve çevre kirliliği tahribatlarının Artvin’in geleceğini nasıl tehdit ettiği anlatıldı ve tartışıldı. Artvin’in güzel doğasının başta Cerattepe olmak üzere vahşi bir saldırı altında olduğu ve tüm yaşam ve doğa savunması mücadelesine tek yürek olarak destek verileceği açıklanarak ortak bir bildiri yayınlandı. BU toplantıda ve daha sonra İstanbul ve Bursa’da yapılan toplantılarda bundan böyle doğa ve yaşam mücadelesinin Türkiye’nin her yanında yaşayan Artvinlilerin katılımıyla yükseltilmesine karar verildi.

Bir aydan fazla bir süredir yürüttüğümüz İmza Kampanyası bugün sona eriyor. Artvin, İstanbul, Ankara, Bursa, Zonguldak, Kocaeli, Çanakkale, Antalya, İzmir, Sakarya ve Sinop gibi birçok ilde yürüttüğümüz kampanyada on binlerce imza toplandı.Bugün buradan ve tüm bu şehirlerin meydanlarından, topladığımız imzaları Ankara’ya gönderiyoruz.

16 Ocak 2017 Salı günü Anıtkabir’e gerçekleştireceğimiz ziyaretinin ardından topladığımız imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na teslim edeceğiz ve sürecin takipçisi olacağız. Aynı gün Saat 17.00’de Sakarya Caddesi Kızılay’da tüm sürece ilişkin bir basın açıklaması yapılacak. Tüm Artvinlileri ve çevre dostlarını katılmaya ve destek olmaya davet ediyoruz.

Cerattepe yanında son zamanlarda verilen yüzlerce yeni maden ruhsatlarının Artvin’i yaşanması mümkün olmayan bir kent haline getireceği görülmektedir. Maden işletmeleri, taş ocakları, HES’ler ve yeşil yol gibi doğayı tahrip eden çalışmalar Artvinlilerin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını tehdit etmektedir.

Doğayı, endemik türler başta olmak üzere, bir bütün olarak tehdit eden, insanların kültürlerine ve yaşam alanlarına kast eden, ekolojik sistemde onarılmaz yaralar açması bilim insanlarınca kanıtlanmış olan, ülkemiz ekonomisine getiri sağlamaktan çok şirketlerin kar sağlaması üzerine planlanmış çalışmalara karşı mücadele etmenin ülke ve çevre sevgisinin gereği olduğuna inanıyoruz.

Artvin’de OHAL kapsamındaki yasaklar devam etmektedir. Bu durum insanların en temel haklarından biri olan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının savunulmasını ve ifade edilmesini engellemektedir.

Bizler ülkemizin değişik yerlerinde yaşayan Artvinliler ve çevre dostları olarak Artvin’de halkın ve tüm canlıların yaşam hakkını elinden almaya çalışan uygulamaların son bulmasını ve Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine derhal son verilmesini talep ediyoruz.

13 Oca 2018 - 14:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.