“Sakarya’da seçim yenilgisi gölgede kalmamalı…!”

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminin ardından AK Parti’de seçilemeyen vekillerle ilgili başkanlık söylemleri şehrin gündemi oldu.

80 Bin oy kaybı

Yapılan seçimde Cumhur İttifakı’nın 450 Bin’e yakın oy almasına rağmen, Milletvekilliğinde alınan oy ise 1 Kasım seçimlerine göre oldukça düşük oldu. Bilindiği gibi 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Milletvekilliği seçiminde, AK Parti’nin 80 Bin civarındaki oy kaybı nedeniyle ilk kez partinin Sakarya’daki vekil sayısı 4’e düştü.

“Vekillik olmadı başkanlık verelim”

Şimdi Sakarya’da kulis siyasetinin dilinde, “Vekillik olmadı, başkanlık verelim” sözleri dalaşıyor.

Daha partinin oy kaybı ve gerekçeleri masaya yatırılmadan, herkesin şapkasını önüne koyması gerektiği bir anda, ortaya “Falanca kişi şuranın belediye başkan adayı, filanca kişi de filanca yerin başkan adayı yapılacak” söylemleri ile şehir siyasetinde gündem değiştirilmeye çalışılıyor.

“Seçim yenilgisi gölgede kalmamalı”

Diğer yandan AK Parti’li bazı kurmaylar;

“Sakarya’da gündem belediye başkanlığına aday temin etmek değil, oy kaybı olmalı. Bazı kurnazlar vekil sayısındaki düşüşü, bu şekilde değerlendirerek, şehir gündemini değiştirmeye çalışıyor. Şehirde 24 Haziran hezimeti masaya yatırılmalı. Önce hangi vekil çalıştı, hangisi çalışmadı. Ardından hangi teşkilat görev yaptı, hangisi yapmadı. Liste neden beğenilmedi’ bu soruların yanıtı aranmalı. Ardından yaklaşan yere seçimler konuşulmalı. Kimse seçim yenilgisini gölgede bırakmaya çalışmasın” diyerek tepki gösteriyorlar.

27 Haz 2018 - 14:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.