Sakarya’da Müdür Mülakatları adil mi yapıldı?

Sakarya Eğitim Camiası geçtiğimiz günlerde yapılan ve komisyonların taraflı puanlama yaptığı yönetici mülakatları ile ilgili söylemler eğitim camiasında endişeye neden oldu.

Sakarya eğitim camiası yeni bir adaletsiz uygulamanın eşiğin de mi? Eğitim camiası yapılan yönetici mülakatlarının taraflı ve adam kayırıcı olduğu endişesini taşıdıklarını dile getiriyorlar.

Zulüm devam mı ediyor?

Sakarya Eğitim camiasında, daha önceki il müdürlerinin yaptığı gibi yanlı puanlamanın yaptığını dile getiren eğitimciler;

“Sakarya’nın eğitiminin nedir çektiği? Siyasileri bir kenara iterek, bazı sendika yanlılarına toleranslı davranılmış olması kabul edilir gibi değil. Demek ki eğitimde yine aynı tas aynı hamam misali” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“Bu atamaların bedelini AK Parti öder..!”

Sakaryalı eğiticiler liyakatsiz atamaların kapıda olduğunu dile getirerek, “Her gelen yöneticiler sendikaların güdümünde mi olmalı? “ diyerek sürdürdükleri tepkilerini;

“AK Parti böyle zihniyet yüzünden hezimete uğruyor. Yöneticilerimiz uyuyor mu? Sakarya AK Parti Teşkilatı’nın acilen Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde oldubittiye getirilmek istenen yönetici atamalarına ‘DUR’ diyerek müdahalede bulunmalı. Yoksa AK Parti’de çöküş devam edecektir” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

“Hz. Ömer Adaleti nerede?”

Eğitimciler haklı isyanlarını, “Sakarya kamuoyunun, tüm Sakarya STK’larının gelecek neslin eğitiminde söz sahibi olacak yönetici atamalarına ‘DUR’ demesi zamanı. Gelecek nesiller bu liyakatsiz atamalar nedeni ile büyük zarar görecektir. Atamalar gerçekleşmeden, yetkililer ile görüşerek hakkaniyet çerçevesinde, Hz. Ömer Adaleti ile atamaların yapılmasına herkesin katkı sağlaması gerekmektedir” şeklinde dile getirdiler.

“Bunun zararı AK Parti’ye dokunur”

Diğer yandan bu atamaların AK Parti’ye dokunacağını dile getiren eğitimciler.

“Ak Parti’ye 24 Haziran’da tepki gösteren taban, eğitimdeki liyakatsiz atamalar nedeni ile yapılacak ilk yerel seçimlerde bu tepkisini yüksek sesle dile getirerek, partiye önemli bir kayıp vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Sakarya’da 12 Bin’e yakın eğitimci var. Bunların eşi dostu, ailesini göz önüne alarak, Allah için. Hak ve hakikat için atamalara müdahalede bulunulmalı. Yoksa kimse AK Parti’nin kan kaybetmesinin önünde duramaz” diyerek siyasilere de önemli bir çağrıda bulundular.

28 Haz 2018 - 09:09 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.