Sakarya’da hac kayıtları ne zaman?

Hac kayıtları başvuruları 2019 yılında da artan döviz fiyatlarına rağmen yoğun ilgi görüyor. Hac kayıtları ne zaman, kayıt yenileme nasıl yapılır? Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden hac kayıtları ile ilgili detayları açıklıyor.

Hac ibadeti, Müslümanların birlik ve beraberliğini, ırk, cinsiyet, dil, ülke ve kültür ayrımı yapmadan kardeşlik ve eşitliğini temsil eden bu kutsal vazife, benliği yıkıp ‘biz’ olmanın önemini ortaya çıkarıyor.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı hac kayıtları ile ilgili açıklamaları resmi olarak yapıyor.

Her yıl belirtilen tarihlerde hac başvuruları yapılmakta.

Bu bağlamda, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı hac takvimi ile ilgili resmi açıklama yaptı.

İlk hacca gidecek olanlar ne yapacak?

2019 yılında ilk defa hacca gitmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’na müracaat edecek olan vatandaşlar hac ön kayıtları 08 – 14 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacak.

T.C. kimlik numaralarına harçlarını yatırdıktan sonra www.hac.gov.tr internet adresinden ön kayıt başvurularını yapabilecekler.

Daha önce kaydı olalar ne yapacak?

Daha önceki yıllarda hac kaydı olup 2018 yılında hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 8 Aralık'ta otomatik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak.

Bu tarihler arasında kayıt yaptırmayan vatandaşlar 2019 yılı hac kurallarına katılım hakkı elde edemeyecek.

Kura ne zaman çekiliyor?

Bu yılın hac kuralları, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı güvencesiyle, geçtiğimiz yıl 1 Şubat 2018 Perşembe günü halka açık bir şekilde canlı yayınla çekilmişti. Kuraların bu yıl da buna yakın bir tarihte çekilebileceği ve kamuoyu ile bu bilginin paylaşılacağı ifade edildi.

Hacı ilk kayıt ücreti ne kadar?

Geçen yıl “İlk Defa Kayıt” yaptırmak isteyenlerin ilgili bankalara 20 TL ön kayıt ücretini yatırmaları gerekiyor.

08 Ara 2018 - 10:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.