Sakarya'da, bu proje gençlere

Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında TÜBİTAK’dan destek almaya hak kazandı.

Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında TÜBİTAK’dan destek almaya hak kazanan ‘Sürdürülebilir Tarımda Bitki Islahı ve Tarımsal İnovasyon Bilinci’ projesinde etkinlikler başlıyor. 16-20 Temmuz tarihleri arasında ilk, orta ve lise öğrencilerinin yer alacağı proje ile gençlere bitkilerin döllenme biyolojisi, gelişen ıslah teknikleri, ıslah çalışmaları ile geliştirilen çeşitler ile yapılan üretimin sofralara gelene kadar geçirdiği serüven uygulamalı olarak gösterilecek.

Geleceğe Dönük Çalışma

Sakarya Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, “Gençlerimiz elde edecekleri bu tecrübelerle elecekte seçecekleri meslekleri ne olursa olsun tarım ve Ar-Ge bilinçlerinin oluşmasına katkı sağlayacağız.

Yapılan projelerin gençlerimiz tarafından anlatılması onların kendilerini ifade etme ve öğrendikleri her şeyi aktarma becerilerine katkı sunacaktır. Adapazarı, Akyazı, Geyve ve Sapanca ilçeleri Sosyal Gelişim Merkezleri’nden yaz süresince faydalanan öğrenciler projemizin hedef kitlesini oluşturacak. İlk etkinlik çalışmamız 16 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da Enstitü Toplantı Salonu’nda yapılacaktır” dedi.

15 Tem 2018 - 16:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.