'Sakarya yatay mimariyi benimsedi'

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, RATED ortak yayınının canlı yayın konuğu oldu.

Programda Yahya Bakır’ın sorularını yanıtlayan Başkan Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dünya Şehircilik Günü vesilesiyle gerçekleştirdiği konuşmada ‘Dikey değil, yatay mimari istiyoruz’ açıklamalarına yönelik sorulan soruyu şu şekilde yanıtladı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın yatay mimariye yönelik açıklamaları bizim için gurur verici oldu. Yatay mimariye verdiğimiz önemin ne kadar yerinde olduğunu hamdolsun bir kez daha gördük” dedi.

Başkan Toçoğlu, Sakarya’nın yatay mimari uygulamalarını ise şu şekilde anlattı: “99 yılında büyük bir deprem yaşadık ve bazı kararlar aldık. Bizim yatay mimariye bakış açımız hem 30 yılda yaşanan depremlere hazırlık hem de estetik bir şehrin ortaya çıkmasıydı. Bugün geldiğimiz noktada Sakarya Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri. Bu şehirde yaşamaktan mutlu olan insanların beton yığınlarının içerisinde kaybolmamasını çok önemsiyoruz. Hamdolsun hemşehrilerimiz de yatay mimariyi benimsedi. Sakarya yatay bir şekilde büyüyor ve Türkiye’ye örnek oluyor. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

Örnek mimari anlayış

Şehirlerin havası, suyu, yeşil alanlarıyla, az katlı yapılarıyla daha yaşanılabilir olduğunu ifade eden Başkan Toçoğlu, “Bizim medeniyet tasavvurumuzda göğü delen yapılar, gökdelenler, rezidanslar yer almıyor. Şehircilik anlayışımızı insanların göğü görebildiği, çocukların toprakla temasını kesmediği, yeşil alanları, temiz su kaynakları oluşturuyor. Hamdolsun biz çok iyi bir mesafe aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konunun önemini her platformda dile getiriyor. Medeniyet tasavvurumuzdan bahsediyor. Bizim bu noktadaki duruşumuz nettir. İnşallah Sakarya; yatay mimariyle büyümesini sürdürecek” dedi.

08 Kas 2018 - 16:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.