Sakarya Valiliği işgal davası sonuçlandı

Sakarya’da 15 Temmuz gecesi Sakarya Valiliğini işgal eden askerin davası sonuçlandı.

Mahkeme heyeti 222 sanıklı davada 58 sanığı tutuklarken, 164 sanığın ise tahliyesine karar verdi.15 Temmuz 2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe teşebbüsünde askerler Sakarya Valiliğini işgal etmiş, valilik işgali sırasında açılan ateşler sonucunda 19 vatandaş çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Vatandaşların yoğun baskısı sonucu valilik askerlerden temizlenmiş, valilik işgaline gelen askerler gözaltına alınmıştı. Darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesince özel hazırlanan Ferizli Spor Salonu'nda 86'sı tutuklu 222 sanığın yargılanması devam edildi.

Davaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Darbeyi yönettiği iddia edilen 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun, Kurmay Albay Bahri Gürhan, eski Sakarya İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlhan Aysan'ın da aralarında bulunduğu toplam 222 sanık hakkında açılan davada karar çıktı.

Mahkeme heyeti, Sakarya'da darbeyi yönettiği iddia edilen ve tutuklu olan Albay Uğur Coşkun ile Sakarya Merkez Komutanı Albay Ahmet Üzer'e 'Anayasayı ihlal' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Davada aralarında rütbelilerin de bulunduğu 56'sına ise 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım' ve 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası verilirken, diğer 164 sanığa ise tahliye kararı verildi.

İHA

15 Ağu 2018 - 12:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.