Sakarya Üniversitesi yine en iyilerde

AACSB International, New Orleans, Louisiana, Amerika'da 6 Şubat'ta gerçekleşen 2017 Global Dekanlar Konferansı'nda ilham veren inovasyonları açıkladı.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin hazırladığı "Harmony Between B-School and B-World" projesi, AACSB International tarafından 33 ülke, 188 kurum ve 315 inovasyon arasından en iyi 35 inovasyon olarak seçildi.

Dünyadaki işletme okullarının en büyük organizasyonu ve akreditasyon kurumu olan AACSB'nin "İlham Veren İnovasyonlar" inisiyatifinde SAÜ İşletme Fakültesi'nin gerçekleştirdiği proje, iş dünyası ile üniversite iş birliğini kapsayan bir inovasyon olarak değerlendirildi. İnovasyon, Sakarya Üniversitesi ve Hürriyet Gazetesi İnsan Kaynakları Sitesi olan yenibiriş.com ortaklığı ile ilerleyen bir projeyi içeriyor. SAÜ İşletme Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan proje ekibi, İK sitesinde yer alan iş ilanlarını metin madenciliği ile analiz edip, SAÜ İşletme Fakültesi'ndeki bölümler başta olmak üzere mesleki nitelik gereksinimlerini ortaya çıkararak, bu gereksinimlerin müfredatlara yansıtılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyorlar. İnovasyonun hayata geçirilmesi sonucunda, iş dünyasının işletme okullarına ilgilerinin artması ve mezunların istihdam edilebilirliğinin sağlanması gibi katkıların ortaya çıkması bekleniyor.

İşletme Fakültesi öncülük ediyor

AACSB International CEO'su ve Başkanı Tom R. Robinson, SAÜ İşletme Fakültesi'nin bu inovasyon ile elde ettiği başarıyı 2017 Global Dekanlar Konferansı'nda şu sözleriyle dile getirdi: "Sakarya Üniversitesi'ne topluluklarının ve toplumun iyiliğini sağlamak için yorulmak bilmeyen mükemmelliği için teşekkür etmek istiyorum. Bugün burada, yılın başlarında AACSB, işletme eğitiminin geleceği için endüstri çapında yeni bir vizyon duyurmuştuk. İnovasyon, bu vizyonun merkezinde, eski modellere meydan okuyan ve değişen dünyanın her yerindeki ihtiyaçları karşılamak için işletme eğitimini ileriye taşımaya devam etmek amacıyla yenilikleri kucaklayan ana bir rol oynamaktadır. İlham Veren İnovasyonlar ile Sakarya Üniversitesi gibi işletme okullarının, bu vizyonu hayata geçirmek için hepimize öncülük ettiği çığır açan uygulamaları burada kutlamaktayız." Tüm dünyadaki AACSB üye okullarının toplumu için etkili fikirler yaratmasının önemini vurgulayan Robinson, Sakarya Üniversitesi'nin yenilikçiliğini işletme eğitimi alanında öncü olarak vurgulamaktan ve bu yenilikçiliğin AACSB okullarının inovasyon ve liderlik için nasıl kolaylaştırıcı olduğuna örnek olarak kullanmaktan onur duyduklarını da dile getirdi.

Kendi hikâyemizi oluşturuyoruz

SAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can ise Sakarya Üniversitesi ve inovasyon girişimi ile ilgili şu konulara değindi: "Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak, AACSB üyeliğimizin kabul olması ile birlikte eğitim ve yönetim süreçlerinde dünyadaki en iyi uygulamaları takip etmeye başladık. Uygulamaları incelerken, bulunduğumuz coğrafya ve sahip olduğumuz kültürel zenginliklerin kendi hikâyemizi oluşturmak ve kendi inovasyonlarımızı yapmak adına önemli fırsatlar sunduğunu fark ettik. Bu sene kazandığımız Global İnovasyon başarımız da bu çalışmaların önemli bir meyvesi oldu. Dekan Yardımcımız Yrd.Doç.Dr. Adem Akbıyık tarafından koordine edilen projede, Akreditasyon Koordinatörümüz Doç.Dr. Hakan Tunahan, Uluslararası Ticaret Bölümünden Yrd.Doç.Dr. Sinan Esen ve Araş.Gör. Büşra Gezikol'dan oluşan proje ekibimiz; Türkiye'nin en büyük ikinci iş ilanı sitesinde yer alan iş ilanlarının metin madenciliği ile analizi neticesinde fakültemiz bölümleri başta olmak üzere mesleki nitelik gereksinimlerini ortaya çıkararak müfredatlara yansımasına yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedirler.

Geçtiğimiz sene de yine İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümünün "Yabancı Öğrencilerin İsteğe Bağlı Staj Projesi (UPEP) AACSB tarafından global en iyi 30 inovasyondan biri olarak seçilmişti. Fakültemizin art arda almış olduğu 2. ödülün uluslararası arenada tanıtım ve akreditasyon yolunda fakültemize önemli faydaları olacağı açıktır. Süreçte emeği geçen Proje Koordinatörü Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Adem Akbıyık, Akreditasyon Koordinatörümüz Doç.Dr. Hakan Tunahan, Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Sinan Esen ve süreçte önemli katkılar sağlayan Araştırma Görevlimiz Büşra Gezikol'u başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Uluslararası alanda alınan bu büyük başarının Sakarya Üniversitesi'ne ve İşletme Fakültemize hayırlı olmasını diliyorum."

09 Şub 2017 - 12:02 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.