Sakarya 'Öğretmenler Günü'ne kilitlendi

Programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Zihni Açba, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ardapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan S

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda sırasıyla Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Kınay, Aday Öğretmenler adına Şirinevler Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Türkan Yıldırım, Emekli Öğretmenler adına Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ayşe Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve son olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu birer konuşma yaptılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre konuşmasında böylesine seçkin bir mesleğe sahip olmanın onuru yaşadıklarını belirterek tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Töre konuşmasında; “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitime gönül vermiş ve ahirete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Öğretmenin bilen, öğreten, bilgiyi yayan, açıklayan, yol gösteren ve terbiye eden bir vazifesi olduğunu hatırlattıktan sonra ideal öğretmene duyulan ihtiyacı ortaya koyar. Öğretmenlik mesleği mekanı okulla ve sınıfla sınırlandırılmayacak kadar geniş, sorumluluğu çok büyük bir meslektir. Bu mesleğe gönül vermiş kendini memleketimizin geleceğine ve nesile adamış olan tüm öğretmenlerimiz gerçek manada küçük gönüllere girmeyi başarmışlar ülkemizin dört bir yanına sevgi ve bilgi tohumlarını saçmışlardır” dedi.

Yüzyıllar boyunca Anadolu’da sevgiyi huzuru kalplere nakış edenlerin daima öğretmenler olduğunu ifade eden Töre; “Sabrı, hoşgörüyü, çalışmayı adabı insanı sevmeyi yardımlaşmayı beraberce yaşamayı çocuklarımıza öğreten onları geleceğe hazırlayan yine öğretmenlerimizdir.

Bu bilinçle öğrettiği bir harfe 40 yıllık kölelik değer biçilmiş atın ayağından sıçrayan çamurun padişah kaftanına süs sayılmış aziz milletimizin tarih boyunca öğretmenlerimizin bağrına basılmış önünde saygıyla eğilmiş ve kendisine baştacı etmiştir” şeklinde konuştu. Töre, konuşmasının devamında eğitimde yaşanan değişimler ve gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise öğretmenlerin üstümüzde emeği olan çok değerli varlıklar olduğunu belirtti. Vali Balkanlıoğlu; “Ülkemizin her köşesine ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren öğretmenlerimizin hakkı ödenmez. Taze bir heyecanla okula giden çocuklarına bir şey öğretmenin heyecanını yaşayan öğretmenler bizim en kutsal varlıklarımızdır. Bizim konumumuz dünya üzerinde olumlu bir yerdeyse işte bunun sorumluluğunu sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz” diyerek öğretmenlerin değeri hakkında bilgi verdi.

Hayatta her şeyin eğitimin eseri olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, “Eğitim deyince sadece okullarda verilen eğitim değil hayat boyu eğitimdir. Halk eğitimi, hizmet içi eğitim meslek içi eğitim hep ve devamlı eğitimdir. Eğer eğitime önem vermişsek ilerlemişiz demektir. Ama önem vermemişsek gelişememişiz demektir.” dedi.

Konuşmaların ardından Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından seslendirilen, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon Bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından çekimleri ve montajı yapılan “Benim Adım Öğretmen” şarkısının kilibi gösterildi.

Mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden programda bu yıl emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından takdim edildi.

Programda daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programının final bölümünde Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ve terör şehidi öğretmenlerimiz Şenal Aybüke Yalçın ile Necmettin Yılmaz öğretmenlerimizin aileleriyle yapılan telefon görüşmesi sunuldu.

Düzenlenen programın sonunda Sakarya Güzel Sanatlar Lisesinin hazırladığı öğretmenler günü resim sergisi gezildi.

24 Kas 2017 - 17:59 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.