'Sakarya Neresinde?'

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak inşaatta indirim kampanyasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bayrak “Sektörün gerçek temsilcileri yapısal reform beklerken yetkililer inşaatın kaymağını yiyen üç-beş sözde temsilci için kampanya açıkladı. Sakarya bu kampanyanın neresinde?”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Kurum ile metropol kentlerde proje üretenlerin yaptığı indirim kampanyasını değerlendiren Murat Bayrak “Dağ fare doğurdu” bile denemez. Bizler bütün ülkeyi kucaklayan, sektörün sorunlarına çözüm, taleplerimize karşılık gelecek bir açıklama bekliyorduk. Sakaryalı Müteahhit veya Sakaryalı vatandaşımız açıklanan indirim kampanyasının neresinde?” diye sordu.

VERGİSEL YÜK AZALMALI

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak “inşaat sektörünün çatı kuruluşları ve STK olarak uzun yıllardan beridir sektörel sorun ve taleplerin dikkate alınması, reform yapılması için haykırdık. “Müteahhitlik yasası” dedik, “vergisel yükün hafifletilmesi” dedik, “Esas mesele girdi maliyetleri” dedik. Ancak sektörün b.akanlıkları sektör temsilcilerinin sesini duymadı. Maalesef sektörün kaymağı ile meşgul üç-beş kentte konut üretenlerin ipe-sapa gelmez taleplerini öncelik olarak kabul ettiler. Bugün yaşadığımız ekonomik şartlar elbette sektörü zorlamaktadır, ancak sektörün sorunu sadece konut satışından ibaret değildir” dedi.

ÜLKE GENELİNE YAYILMALI

Başkan Bayrak açıklanan indirim kampanyasının Anadolu’yu kapsamadığını belirterek “Sakarya açıklanan kampanyanın neresinde? Arzumuz Türkiye inşaat sektörünü temsil eden ve kucaklayan tüm paydaşlar Yeni hükümet sisteminin ilgili bakanları tarafından dinlenmelidir. 120 bin üyeli İMKON’un sesini duymayan bakanlarımızın nereye varmak istediğini anlayamadık. Önemli olan ekonominin ve istihdamın ülke geneline yayılması ve sürdürülebilir olmasıdır. Sorunlara istismarcı zihniyetin ortaya attığı sözde çözüm önerileriyle yaklaşmak ileride telafisi güç zararlara ve sıkıntılara sebep olacaktır. Devasal sorunlara günübirlik magazinsel yöntemlerle çözme anlayışı sakat bir anlayıştır”

GİRDİ MALİYETLERİ

Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak aynı zamanda İMKON Genel Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatarak “Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum sektörün ve sivil toplumun içerisinden gelen tecrübe sahibi olan Bakanlarımız olarak bizleri mutlaka dinlemeli ve dikkate almalıdırlar. Sektörün gerçek sahiplerine ve temsilcilerine kulak tıkamamalıdırlar. Girdi maliyetleri son bir yıl içerisinde yüzde 50’den fazla zamlandı. Temel inşaat malzemelerinde ki KDV oranı %18’den % 9’a indirilmeli. Vergi ve harç oranlarının makul seviyeye düşürülmesi, müteahhitlik yasasının çıkarılmasını beklemekteyiz” dedi

29 Ağu 2018 - 14:59 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.