Sakarya Millet Bahçesi’ne yılsonunda kavuşacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TVnet canlı yayınına konuk oldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Kent Park iftarında Ramazan ayının ruhundan, 24 Haziran seçimlerinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği Millet Bahçesi sürecinden bahseden Toçoğlu, tüm vatandaşların mübarek kadir gecelerini tebrik etti.

15 bin kişilik iftar sofrası

“Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayında geleneksel olarak ilçelerimizde iftar programları düzenliyoruz. Bugünde Adapazarı ilçemizde yaklaşık 15 bin kişilik iftar masaları kurduk. Hemşerilerimizin kardeşlik sofralarımıza katılması bizleri mutlu ediyor. Bizde vatandaşlarımızla beraber iftarımızı yaparak onlarla beraber zaman geçiyoruz. Böylece Ramazan ayının bereketinden birlikte istifade etmeye çalışıyoruz.”

Ramazanların maneviyatı bu sofralarda

“Eski Ramazanların maneviyatı bu sofralarda yaşanıyor. Görüldüğü üzere insanlarımız yarım saat- kırk beş dakika önceden ailecek gelerek masalardaki yerlerini alıyorlar. Yeni insanlarla tanışıp sohbet etme imkanı buluyorlar. Tabii ki bu büyük iftar organizasyonlarında çocuklarımızı es geçmiyor onlar içinde Ramazan ayının ruhuna özel ve hatıralarında kalabilecek etkinlikler düzenliyoruz. İlçe iftarlarımızın geleneksel hale gelmesinin asıl nedeni ise bu sofraların toplumsal ilişkilerimize katkı sağlaması. Bizler bu masanın etrafında birlik olmayı öğreniyoruz.”

Şehrin nefes aldığı yer

“Şu anda içinde bulunduğumuz Kent Park, Eski Zirai Donatım Fabrikası’nın olduğu bir alandı. Alanımız toplam olarak 160 bin metrekare. Fabrika kapandıktan sonra o günkü yetkililerimiz burayı park olarak tahsis ettiler ve Adapazarı’nın tam ortasında insanların nefes alabileceği çok güzel bir park oluştu. Parkın içinde çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, rekreasyon alanları ve kafeteryaları var.”

Sakarya Millet Bahçesine kavuşuyor

Cumhurbaşkanı’nın Millet Bahçesi müjdesine yönelik soruyu cevaplandıran Başkan Toçoğlu, “Sizinde bildiğiniz üzere Sayın Cumhurbaşkanımız Atatürk Havalimanının bulunduğu yeri Millet Bahçesi olarak ilan etti. Hükümetimiz pek çok şehre yeni stadyumlar kazandırdı ve eski stat yerlerine Millet Bahçesi adıyla yeni parklar oluşturulması için çalışmalar başlattı. Sakarya’da durum bu uygulamadan çok farklıydı. Yeni yapılan stadyuma karşılık TOKİ’ye devredilen eski stat arazisi TOKİ tarafından satılmıştı. Cumhurbaşkanımız Sakarya mitingine gelirken TOKİ Başkanı ve şahsımla bir görüşme gerçekleştirdi. Eski stadyum arazisini satın alan arkadaşlarımızla görüştük. Tekrardan burayı kamuya kazandırma imkânımız oluştu. Sakarya’da böylelikle Millet Bahçesi müjdesine kavuştu.”

Yılsonu hizmette

“Sadece eski stat arazisi değil stadın hemen yanındaki Çark Mesire dediğimiz 22 dönümlük arazi ve Gençlik ve Spor Bakanlığının elinde olan 17 dönümlük bir araziyi de birleştirerek yaklaşık 70 dönümlük bir alanda adı Millet Bahçesi olan bir park inşa edeceğiz. Tamamen yeşil ve ağaca yönelik olacak. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, içerisinde beton yığınlarının olmadığı, insanlarımızın çayır çimende rahat rahat oturup sohbet edebileceği gölgesinde dinlenebileceği ağaçlardan oluşan bir park oluşturacağız. İnşallah bu projeyi de en kısa sürede başlatmış olacağız. Arsanın devri için görüşmeler sürüyor. Devrin ardından hemen protokolü yapıp eski stadı yıkacağız ve çalışmalarımızı başlatacağız. Bir yandan da 70 dönümlük alanda yapacağımız proje konusunda çalışmalarımızı başlattık. İnşallah Millet Bahçemizi yılsonuna kadar halkımızın hizmetine sunacağımızı düşünüyorum.”

11 Haz 2018 - 15:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.