Sakarya Barosu avukatlarına eğitim

Sakarya Barosu geçtiğimiz haftasonu Ramada Otel’de düzenlemiş olduğu seminer ile CMK siciline kayıtlı 130 avukatına eğitim verdi.

İzmir Barosu'na kayıtlı Çağdaş Avukatlar Ceza Eğitim Grubu Avukatları tarafından verilen eğitim cumartesi ve pazar günü olmak üzere 16 saat sürdü.

HEM TEORİK HEM PRATİK

Avukatların ilgi ile dinlediği programda CMK sisteminin tanıtımı yapıldı. Yakalama ve gözaltı, tutuklama, soruşturma-kovuşturma evreleri, ceza yargılamasında deliller, görüşmede temel ilkeler, duruşma konu başlıkları hem teorik olarak anlatıldı hem de farazi duruşma ve görüşme örneklemeleri ile pratik çalışma şeklinde bilgi aktarımı yapıldı.

Büyük ilgi ile takip edilen programda avukatlar sık sık sordukları sorular ve dahil oldukları farazi davalar ile eğitimde yalnız dinleyici değil aynı zamanda katılımcı olarak yer aldılar.

Eğitim sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan hak ihlallerinin önüne geçmek için Avukatların çok önemli bir görev üstlendiklerini belirtti. Toplum huzurunun sağlanmasının temelinde adalet duygusunun olduğunu ifade eden Başkan Kazan:

“ÖNCELİĞİNİZ HAK İHLALLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEK”

“Kanunun bize verdiği yetki ile kanunu uygulamak üzere görev alan meslektaşlarım, üstlendiğiniz her CMK görevinde önceliğiniz hak ihlallerinin önüne geçmek olacaktır. Hak ihlallerinin olmadığı bir toplumda huzur olur, barış olur, güven olur. Böylesi önemli bir vazifeyi üstlenen meslektaşlarım, Avukatlık sadece bilgi veya sadece cahil cesareti ile yapılacak bir meslek değildir! Avukatlık, bilgiyi cesaret ile nasıl kullanabileceğini bilen insanların mesleğidir. Eğitim içeriğinde farazi örneklerle bizlere bunu anlatan ve Türkiye genelinde verdikleri bu gönüllü hizmet ile çok güzel bir örnek teşkil eden Çağdaş Avukatlar Ceza Eğitim Grubuna teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert ile birlikte tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Kazan günün anısına Çağdaş Avukatlar Ceza Eğitim Grubu Avukatları, Av. Yakup Gül, Av. Özkan Yücel, Av. Ayşegül Karpuz, Av. Doğukan Algan, Av. Gamze Alpagu Algan, Av. Perihan Çağrışım Kayadelen, Av. Çağla Deniz Felamur, Av. Sabri Can Onur, Av. Mehmet Baran Selanik, Av. Muzaffer Sevgi Sakarya, Av. Nejla Oral, Av. Mevluda Sena Yazıbağlı Gül ve Av. Veysel Candan Canoğlu’na plaket takdim etti.

15 Oca 2018 - 15:34 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.