Sağlık Sen Sakarya'dan açıklama

Sağlık Sen Sakarya Şubesi Başkanı Abdullah Sönmez açıklamada bulundu.

Sakarya’da 2018 yılında da sağlık ve ASP çalışanları 2278 üye ile tüm kurumlarda Sağlık Sen’i yetkiye taşıdı.Bize güvenen ve yetkilendiren üyelerimize şube yönetim kurulumuz adına şükranlarımızı sunuyoruz.

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARIMIZIN EMEĞİ KUTSALDIR!

Sağlık çalışanlarımız geçen yıl 715 milyon hastamızın sağlığına kavuşması için var gücü ile çaba gösterdi. Hastanelerimizde 4 milyon 800 bin ameliyat gerçekleştirildi. 1 milyon 309 bin bebek dünyaya “merhaba” dedi. Tüm bu sağlık hizmetlerinin ardında sağlık çalışanlarımızın üstün gayreti ve alın teri var. Örneğin kamuda; sosyal hizmet çalışanlarımız, bin 300 kuruluşta 15 bin çocuğumuza, 144 huzurevinde 13 bin 700 yaşlımıza hizmet sundu. Genel anlamıyla geçen sene 600 bine yakın engelli vatandaşımız ailelerine sağlanan destekle evde bakım hizmetlerinden yararlanıyor. Bakıma muhtaç engellilerimizin sesine kulak vermede de yine sosyal hizmet çalışanlarımızın fedakarlığı, çilesi, özverisi var. Bu nedenle sosyal hizmet çalışanlarımızın ülke insanımıza gösterdiği vefasına ayrıca müteşekkiriz. Yıllardır devletin vatandaşa dokunmayan, onu merkeze almayan, soğuk yüzü nihayet son 15 yılda tersine döndü. Devletin ayağına çağırdığı, sıraya soktuğu değil, devletin ayağına gittiği, kapısını çaldığı, elini sıktığı, omuzuna dokunduğu, “bir daha yine geleceğim” dediği bir duruma dönüştü. Bu nedenle ezberler bozarak, ülke insanının gönlünde taht kuran milletin adamı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sosyal devlet olmanın gereğinin yerine getirilmesi noktasında da gösterdiği çaba ve değişen zihniyetler için bir kez daha şükranla selamlıyoruz. Hükümetin “Önce insan, önce Sağlık” diyerek ilan ettiği stratejilerin, eylem planlarının ve sağlıklı yaşam programlarının ancak bütün sektörler ve toplum tarafından sahiplenilmesi ile başarının yakalanabileceği ortadadır. Biz sağlık emeğini ve sosyal hizmet çalışanlarımızı temsil eden Sağlık Sen olarak üzerimize düşeni yapma konusunda güçlü ve samimi adımlar atıyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızdan başlayarak bütün toplumu sağlıklı yaşam hedefleri doğrultusunda bilinçlendirme, sağlığı koruma ve geliştirme, sağlık okuryazarlığı güçlü toplum inşa etme hedeflerinin etkin bir paydaşı olmak için yapısal dönüşümler gerçekleştirdik. 2014 yılı itibariyle sağlık politikasında, sosyal politikalarda, emek ve iş gücü politikalarında bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla Sağlık Sen Stratejik Araştırmalar Merkezini, kısa adıyla SASAM Enstitüsü’nü kurduk. Enstitimüzün analiz, rapor, çalıştay, sempozyum ve kongrelerinin ne denli sisteme katkılar sunduğunu sağlık sektörü yakından izlemektedir. Yüzlerce önemli çıktıyı, üzerinde tartışılması gereken binlerce konuyu da kamuoyu ile paylaşıyor ve ülkemizin sosyal politikalarına, ülke insanımızın sağlık hizmetlerine katkıda bulunuyoruz.

01 Haz 2018 - 15:57 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.