Sağlık hizmetinde aksama yok!

Hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirlerinin hastanelerde verilen genel sağlık hizmetlerini kapsamadığını kaydeden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü “Sağlık tesislerimizdeki hizmetlere yönelik ihalelerimiz dün olduğu gibi bugün de aksamadan devam ediyo

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, kamu hastaneleri müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, hastanelerin idari ve mali işleyişleri ile planlanan yatırımlar değerlendirildi. Toplantıda, ilimizde mevcut durumda hastanelerin genel işleyişiyle ilgili ihalelerin sürdürülmesinde herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtilirken, yatırımlarla ilgili ihale süreçlerinin de devam ettiği kaydedildi.

Genel değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Sağlık Bakanlığı’nın 100 günlük eylem planı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan tasarruf tedbirleri doğrultusunda, ilimizde sağlık alanında hastanelerin rutin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ihalelerin her zaman olduğu gibi aksamadan devam ettiği kaydedildi. Toplantıda, kamu hastanelerinin yine ihtiyaçlar doğrultusunda yatırımlarının süreceği bildirildi.

Toplantıyla ilgili değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, son günlerde kamuoyuyla paylaşılan tasarruf tedbirlerinin maksatlı veya bilmeden çarpıtılarak, sağlık alanında yürütülen hizmetlerde bir sorun varmış algısının oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Sağlık hizmetinin temel bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Öğütlü “Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayınlanan tasarruf tedbirlerinde sağlı alanındaki hizmetlerle ilgili bir tasarruf durumu söz konusu değil. Hastanelerimizde tüm hizmetlerimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. Bu konuda zaman zaman kamuoyunu yanıltmaya yönelik iddialar ortaya atılıyor. Vatandaşlarımızın ve toplumu aydınlatan medya kuruluşlarının bu tür asılsız iddialara itibar etmemesini rica ediyoruz.” diye konuştu.

13 Kas 2018 - 13:27 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.