SAGİF, 11-13 Mayıs'ta Başlıyor...

Sakarya’da ikincisi düzenlenecek olan ve Ar-Ge, girişimcilik, inovasyon, insan kaynakları alanlarında istihdam odaklı etkinlikleriyle öne çıkacak Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF) çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İlimizdeki Kamu Kurum/Kuruluşlarının ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği ile gerçekleştirilen SAGİF 2015, 11-13 Mayıs 2015tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Konser Alanında düzenlenecek.

Organizasyon içerisinde yer alan kurum/kuruluşların ev sahipliğinde belirli aralıklarla gerçekleştirilen toplantılar neticesinde SAGİF 2015 hazırlıklarının önemli bölümü tamamlandı. Katılımın etkin ve yüksek olduğu toplantılarda önemli görüşler paylaşıldı;

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya’da işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün ortaya çıkarılması açısından üniversite, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve bağlantılı sanayi kuruluşları ile bu tür ortak çalışmaların son derece önemli olduğunu vurguladı. Sakarya’daki istihdama yönelik destek sağlayacaklarını belirten Sayın Büyük, yapılan çalışmalarda bilimsel temel sağlanmasının altını çizdi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kurulan bu birlikteliğin son derece önemli olduğunu belirtti. Yapılması planlanan çalışmalar arasında yer alan işgücü piyasası analiz çalışmasının süreklilik arz etmesi gerektiğini ve böylelikle iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda mesleki ve teknik eğitim veren okulların sektörün ihtiyacına göre kendilerini yenileyebileceğini, kaynakların daha rasyonel kullanılabileceğini belirterek çalışmaya destek verdi.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya’da diğer illere örnek olacak bir çalışmanın gerçekleştirildiğini ve kurulan bu sinerjinin oldukça önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. İkincisi düzenlenecek fuar çalışmasının ilimiz açısından son derece önemli olduğunu ve fuarın Üniversite-Kamu Kurum/Kuruluşları-STK’lar ve Sanayi Kuruluşları arasında olumlu bir bağ kurduğunu ifade eden Sarıbıyık, bu sinerjinin devam etmesi hususundaki dikkatin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Fuar çalışmasının önemli bir misyon taşıdığını, Sakarya istihdamına katkıda bulunacağını dile getiren Sarıbıyık mezunların, mezun olacak öğrencilerin, iş arayanların yanı sıra eleman arayanların, yenilikçi fikirleri olanların ve işlerini geliştirmek isteyenlerin değer bulacağı bir etkinlik içerisinde yer almanın mutluluğunu ve heyecanını taşıdığını ifade etti.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı(SAGİF)’nın Sakarya İstihdamı açısından son derece önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Çalışmalarda yakalanan sinerjinin önemini vurgulayan Kaya, Sakarya Kamu Kurum/Kuruluş ve STK’ların belirgin bir birlikteliğe kavuştuğunu ve bu birlikteliğin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Sakarya-İŞKUR olarak düzenlenen önemli istihdam etkinliklerin yanı sıra, fuarla doğrudan bir bağlantının oluşturulacağını belirten Kaya, fuarın son derece etkin ve verimli geçeceğine inandıklarını vurguladı. İş arayanın işverenle ortak buluşma noktasının Sakarya’da SAGİF olacağını, üniversite-sanayi-kamu kurumları-sivil toplum kuruluşlarının bu fuarla daha yakın temasta olacaklarını ve bundan sonraki çalışmaların çok daha verimli geçeceğini belirtti.

Organizasyon içerisinde yer alan diğer Kamu Kurum/Kuruluşları ve STK’ların ortak görüşü olarak, elde edilen sinerjinin önemli bir seviyeye geldiği, kurumların birbirini daha iyi ve yakından tanıdığı belirtildi. Yapılan ortak çalışmaların ve gerçekleştirilecek fuarın kurumlar arasındaki bağı kuvvetlendireceğinin yanı sıra, ilimiz istihdamına yönelik önemli bir katma değer sağlayacağı ifade edildi.

ORGANİZASYON

Sakarya Valiliği,

Sakarya Büyükşehir Belediyesi,

Sakarya Üniversitesi (SAÜ),

Çalışma ve İş Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü (İŞKUR),

Sakarya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü (SGK),

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO),

Sakarya Teknokent,

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü,

T. C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü,

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü

Sakarya Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme İdaresi İl Başkanlığı (KOSGEB),

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA),

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB),

Sakarya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Birliği (SSMMMO),

Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB),

SakaryaMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanlığı (MÜSİAD),

SakaryaTüm Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanlığı (TÜMSİAD),

Sakarya Müteahhitler Birliği (SMB),

Sakarya Bilişim Sektörü Derneği (SABİDER)

Sakarya Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (SASİAD),

ADAPTTO,

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi

KAYIT

Geleneksel hale gelen SAGİF’e katılmak için yapılması gereken sadecehttp://www.sagif.orgadresinde bulunan30 Nisan 2015 tarihine kadar Ön Kayıt Formunudoldurmaktır. Katılımücretsizolup, kesin katılım listesi ön başvuru süresi dolduktan sonraorganizasyon komitesi tarafından açıklanacaktır.

FUARIN AMACI

Nitelikli gençlerimizin,

Ayrıca; Fuarda çeşitli konularda tanıtım, seminer ve panel türü etkinliklerin düzenlenmesi yanında sosyal etkinliklerle de organizasyonun renklendirilmesi ve daha faydalı bir hale getirilmesi sağlanacaktır.İnsan Kaynakları yöneticilerinin buluşması sonucu, iletişimin ve paylaşımın güçlenmesi ile ilimiz ve ülkemiz ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanacaktır.

FUAR HEDEF KİTLESİ

KATILIMCI FİRMALARIMIZ

İş/Staj başvuru formu bulundurmak koşuluyla;

Katılan firmalar; kamu kurumlarıyla doğrudan görüşmeler yapabilecek, iş dünyası ve kamu yönelimleri hakkında, geleceğe yönelik fırsatlar ve olanaklar hakkında bilgi paylaşımı sağlayabileceklerdir. Kamu kurum yetkililerince doğrudan görüşme olanağı bulacak firmalar bu bağlamda önemli bir birliktelik yakalayacaklardır.

FUARDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ORGANİZASYONLAR

FUARA KATILAN FİRMALARA SUNULACAK İMKANLAR

20 Nis 2015 - 16:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.