“Sadece Adalet İstiyoruz..!”

Korkmaz;"kendi işi dururken başka işlerle uğraşıp birilerine şirinlik yapmaya çalışan idarecilere sıkça rastlıyoruz. İlimiz Hendek Devlet Hastanesinde de ne yazık ki böyle idareciler vardır"dedi.

Türk Sağlık Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz açıklamada bulundu.

Başkan Korkmaz Açıklamasında;

Kraldan çok kralcılık yapan, kendi işi dururken başka işlerle uğraşıp birilerine şirinlik yapmaya çalışan idarecilere sıkça rastlıyoruz. İlimiz Hendek Devlet Hastanesinde de ne yazık ki böyle idareciler vardır.

Bu tür idarecilerin uygulamaları personelin moral ve motivasyonunu bozulmakta, çalışanların idarenin adaletsiz ve tarafsız olduğu konusundaki kanaatlerini yok etmektedir.

İdare hastane içerisinde personel planlaması da dahil her konuda sendikal ayrımcılık yapmaktadır. İdare malum sendikanın işyeri temsilcisi ile beraber sendika üyeliklerine bakarak kişilere çalışma yeri belirlemekte, sendikal üyeliklerine göre kimine ödül kimine ceza vermek amacıyla çalışma ortamı tayin etmektedirler. Bu tavır çalışanlar arasında huzuru bozan, adaletsizliğe ve haksızlığa yol açan bir tavırdır.

Sendikal ayrımcılık öylesine vahim bir boyuta ulaşmıştır ki, işin içine taşeron çalışanlar bile karıştırılmıştır. Öyle ki taşeron çalışan kişilerin akrabalık ya da arkadaşlık ilişkileri kullanılarak kadrolu çalışanlar üzerinde hatır ilişkisine dayalı sendikal baskı uygulamaları bile istenmiştir.

14 Martta yalan çukuruna bir kez daha gömülen malum sendikanın çalışanların karşısına bize üye olun diyecek yüzleri kalmamıştır ama görüyoruz ki yine idarecilerle yol almaya çalışmaktadırlar.

Onlar kendilerine yakışanı yapıyorlar ama idareciler devletin verdiği makam ve koltuğu malum sendikanın faaliyetleri için kullanamaz. Bazı sendikalara imtiyazlar sağlayıp, adaleti katletmek neresinden tutulsa elde kalacak işlerdir, kabul edilemezdir. Onlardan beklediğimiz sadece adalettir.

Özellikle vurgulamak isteriz ki yöneticiler Adil ve tarafsız bir yönetim göstererek Hendeklilere hizmet etmek için çalışmalıdır. Sendikacılığı sendikacılara bırakmalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak buradan bir çağrı yapıyoruz. Herkes aklını başına almak zorundadır.

Kimse kafasına göre canının istediği gibi yöneticilik yapamaz. Eğer sendikacılığa çok hevesliler ise buyursunlar istifa etsinler. Alana çıkıp sendikacılık yapsınlar. Koltuğun gölgesinde idareciliği sendikacılığa karıştırmasınlar.

Yöneticiler kararlarını versinler Yöneticilik yapacaksa doğru düzgün yapsınlar. Türk Sağlık-Sen olarak Meydanı kimseye boş bırakmadık. Bırakmayacağız da. Bu işlere heveslenen yöneticilerde, malum sendikacılarda bunu böyle bilsin.

Sendikal ayrımcılıkla açıkça suç işleyenler elbette ki bu dünyada bunun hesabını vereceklerdir. Bu kadar kul hakkı yiyenlerin ahiret inançları da varsa onlara Peygamber Efendimizin “Bir saat adaletle hükmetmek,bir sene ibadet etmektendahahayırlıdır” Hadis-i Şeriflerini hatırlatıyor, adaletsizliğin cezasını da düşünmelerini istiyoruz.

Son bir çağrı olarak Valiye, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine sesleniyor ve bu kişilere idareci olduklarını hatırlatmalarını istiyoruz.

22 Nis 2015 - 13:59 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.