Saadet Sakarya'dan Hicri Yılbaşı mesajı

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Fahrettin Bay, Hicri Yılbaşı nedeniyle mesaj yayınladı.

Hicri Yılbaşı'nın İslam alemine ve Türk milletine huzur, barış ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunan Fahrettin Bay, mesajında şunları kaydetti:

“Dini ve milli meselelerine her koşulda sahip çıkan milletimiz, canı pahasına koruduğu bu değerleri gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmaktadır. Bu sebeple, hicri takvimi en iyi şekilde takip etmek ve çocuklarımıza bu takvimi en doğru şekilde öğretmemiz gerekmektedir. Hicri takviminin başlangıcı, Hz. Ömer’in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali’nin teklifiyle olmuştur. O günden itibaren de İslam aleminde 1 Muharrem Hicri Takvim'in başlangıcı olarak kabul görmüştür.

Müslümanlar için bir milat olan Hicret; Allah’a ve onun kutlu elçisi Rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi, hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur. Hicret, yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır.

Bütün Müslümanlar olarak, Hicri yılbaşının tıpkı bu mübarek zaman diliminde öne çıkan Aşure gibi onlarca farklı birleşimden meydana gelerek, birlik ile beraberliğin adeta bir temsili olduğu gibi dünyanın da savaşlardan uzak; farklı din, dil ve ırklar ile bir arada barış ve huzur içinde yaşamasına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz."

12 Eyl 2018 - 15:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.