Rüya Proje 'Ferizli'de

Ferizli ve Sakarya’ya sosyo-ekonomik olarak büyük güç katacak Ferizli Otomotiv İhtisas Sanayi Bölgesinin yeri ile alakalı, ilgili bakanlıklar ve kurumlardan gelen yetkililerle Ferizli Kaymakamlığında toplantı yapıldı.

Seyifler-Doğancı arasındaki bölgenin yeni sanayi bölgesine uygun olduğu noktasında mutabakat sağlandı.16 Ocak 2018 Salı Günü ilgili bakanlıklar ve kurumlardan gelen yetkililer, Ferizli’ye kurulacak Otomotiv İhtisas Sanayi Bölgesi için Ferizli Kaymakamlığında bir araya geldiler. Ferizli’ye kurulacak 2. Sanayi bölgesinin yerini incelediler.

Sakarya Valiliği, Milletvekilleri, Sanayi İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ve SATSO ekiplerince yapılan uzun çalışmalar ve istişareler sonucu Otomobil İhtisas Sanayi Bölgesi önemli bir noktaya getirilmişti.

Gelinen bu noktanın ardından ilgili bakanlıklardan ve kurumlardan oluşan komisyon üyeleri yaptıkları bu toplantıda bölgeyi incelediler. Yer seçimi ile ilgili çalışmalarını tamamladılar. Ferizli’de önceden belirlenen Seyifler-Doğancı arasında 7 bin 200 dönüm büyüklüğünde alanın, Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden birinin kurulması için uygun olduğu noktasında görüş sağladılar.

Toplantı sonucunda hazırlanan rapor Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığına sunulacak. Bakanlıktan onay çıkması durumunda, Ferizli’nin bir rüya projesi daha gerçekleşecek. Ferizli’ye kurulacak Otomotiv İhtisas sanayi bölgesi aynı zamanda Marmara bölgesinin de en büyüğü olacak.

Yeni kurulacak Otomotiv İhtisas Sanayi Bölgesinin ağırlıklı olarak otomobil parçaları üzerine olacağı; metal sanayiyi de kapsayacağı belirtildi.

Konuya ilişkin başkan Soğuk, “Bundan sonraki aşamada Bakanlık’ta inşallah en kısa sürede Organize Sanayi Bölgesi kuruluşunu onaylanacaktır. Bu alan öncelikle otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalara tahsis edilecek. Bunun yanında metal yan sanayi olarak ta faaliyet gösterecek. Otomotiv yedek parçalarını üreten firmalarımız burada faaliyet göstereceklerdir. Otomobil İhtisas Sanayi Bölgesi Ferizli’mize ve Sakarya’mıza sosyo-ekonomik anlamda büyük güç ve değer katacaktır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sayın vekillerimizle birlikte konunun yakın takipçisi olacağız. Hayırlı olsun,” açıklamasını yaptı.

18 Oca 2018 - 10:05 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.