Rektör Sarıbıyık Ferizli'de

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ferizli Meslek Yüksek Okulu müdürü Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Adil Başoğlu’nun görevi sona erdi.

Yerine atanan Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aslan Çoban, devir teslim töreninin ardından resmen görevine başladı.

Devir teslim törenine Sakarya Uygulamalı bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Akademik ve idari personel katıldı.

Devir teslim törenin ardından Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, FMYO Müdürü Aslan Çoban ve Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk Meslek Yüksek Okulu ve Ferizli’ye yeni kurulacak olan Ulaştırma ve Lojistik Fakültesinin detaylarını konuştular.

Görüşlerini ve taleplerini ileten Başkan Soğuk, “Öncelikle yeni müdürümüz Sayın Aslan Çoban’a hayırlı olsun diyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum. Meslek Yüksek okulumuz bugüne kadar halkla pek iç içe olamadı. Haliyle de Ferizli ile bütünleşemedi. Daha aktif olunması gerektiğini düşünüyorum. Artık mezuniyet törenlerinin ilçemizde yapılmasını arzu ediyoruz. Bunun için de bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Böylece Meslek Yüksek Okulumuzun halkla bütünleşmesi sağlanmış olacaktır. İlçemiz konum olarak çok iyi bir yerdedir. Karasu limanı hemen yanımızda. Ferizli’deki Birinci OSB’miz hızla yükseliyor. Yanına ikinci bir OSB daha kuruyoruz. İkincisi Metal ve Otomotiv İhtisas sanayi bölgesi olarak tasarlandı. Buralar Lojistik ağı için son derece uygun. Ulaştırma ve Lojistik Fakültesini bu yüzden çok istiyorduk ve inşallah kuruyoruz. Burada kurulacak üniversitelerde OSB’lere ara eleman yetiştireceğiz. Mezun olan gençlerimizin işleri hemen yanı başlarında hazır olacak” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Başkan Soğuk’un konuşmalarına karşın yaptığı açıklamada, “Ferizli gerçekten güzel bir ilçe. Temas ettiğiniz konularda çok haklısınız. Üniversitenin halkla bütünleşmesi gerekli. Bunun için bir çalışma yapalım. Meslek Yüksek Okulunu Ferizli ile kaynaştıralım. Mezuniyet törenleri de artık burada olsun.” Dedi.

Rektör Mehmet Sarıbıyık ve FMYO Müdürü Aslan Çoban’ın kararıyla bundan sonra mezuniyetlerin Ferizli’de yapılması kararlaştırıldı.

21 Eyl 2018 - 15:26 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.