Rektör Muzaffer Elmas Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı oldu

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, idari ve mali özerkliğe sahip, kamu tüzel kişiliğini haiz ve özel bütçeli Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

12 Aralık 2017 tarihinde yapılan toplantıda Yükseköğretim Kalite Kurulu üyesi seçilen Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 31 Ocak 2018 tarihinde yapılan Yükseköğretim Kalite Kurulu toplantısında yapılan başkanlık seçimi sonrası 4 yıllığına Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığına seçildi.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı süresince Sakarya Üniversitesi kadrosunda ücretsiz izinli sayılacak, görev süresi sona erdiğinde yada süresinden önce ayrıldığında üniversitedeki kadrosuna geri dönebilecek.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, görevi süresince, Bakanlar Kurulunca verilecek geçici görevler dışında herhangi bir kamu kuruluşunda ve özel kuruluşlarda ücretli veya ücretsiz çalışamayacak, görev alamayacak.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın görev süresi dört yıl olup, iki dönemden fazla üyelik yapamayacak.

Muzaffer Elmas Kimdir?

1956 yılında Giresun’da doğdu.

1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesini bitirdi.

Aynı üniversitede, 1983 yılında Yüksek Lisans ve 1988 yılında Doktora eğitimini tamamladı. 1980 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde Asistan olarak göreve başladı.1988 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 1994 yılında Doçent ve 2000 yılında Profesör unvanını aldı. 2002 ile 2010 yılları arasında yürüttüğü Rektör Yardımcılığı döneminde “stratejik planlama, fiziki yapılaşma, eğitim öğretim, döner sermaye ve yatırımlar” alanında ulusal ve uluslararası düzeyde öncü çalışmalar yaptı.

2010 yılında aynı üniversiteye rektör olarak atandı. Bu süre içinde Yükseköğretimde Kalite, Üniversitelerde Kurumsal Değerlendirme ve Akreditasyon süreçlerini ulusal ve uluslararası alanda kolaylaştıracak Üniversite Yönetim Sistemi kurulmasına öncülük etti. Ayrıca Başbakanlık AFAD Deprem Danışma Kurul Üyesi, YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu Üyesi, Üniversitelerarası Kurul Eğitim Komisyonu Başkanı ve Türkiye Bilimsel Akademisi Asil Üyesidir.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 2010 yılından bu

31 Oca 2018 - 19:26 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.