Promosyon sendikacıları kol gezmeye başladı.

Türk Kamu Sen İl temsilcisi ve Türk Büro Sen Sendika Başkanı Rahim Varol’dan ilginç yakıştırma

Türk Kamu Sen Sakarya İl temsilcisi ve Türk Büro Sen Sendika Başkanı Rahim Varol’un Yaptığı açıklama şöyle:

Tüm kamu çalışanlarının bildiği gibi memur toplu sözleşme masasında yüz üstü bırakıldığı gibi KHK ler ile de birçok kayba uğramış durumda. Yani mesailer, ikramiyeler, yol paraları kaldırıldı. Yetkili sendikayız diye ahkam kesen yandaşlar bu güne kadar ortalıkta yok ama yetki süreci yaklaşınca promosyon çantalar, cüzdanlar havada uçuşuyor.

Bazı memur arkadaşlarda promosyonları alırken müthiş bir reklam yaparcasına gülerek promosyonu alıyor. İyi de benim memur arkadaşım sen bu kadar kayba uğradın 2014 te 123 Tl ye mahkûm edildin enflasyon farkı yok, 15 günlük fark yok, Temmuz ayında zam yok.

Bu nasıl bir memnuniyettir. Eğer senin elinden ikramiye, mesailer,yol paraları alınmasaydı,Temmuzda artış alsaydın ,enflasyon farkı alsaydın değil bir çanta-cüzdan yüz tane alırdın. 3-5 liralık çanta cüzdan yetkiye devam sonra geçmişte yaşadığımız toplu sözleşmenin aynısında bir tane daha o zaman çanta cüzdanlara bakar durursunuz.

Marifet çanta, cuzdan vermek, almak değil İçini doldurmaktır.

Tabiî ki üyelere bu tür hediyeler verilebilir. Ancak zamanlama manidar olduğu kadarda toplu sözleşmede neden memuru yok saydıkları da bir o kadar sorgulanmalıdır.

Şimdi bu yandaşlar özendirme dağıtımından önce şunu yapmalıdır.

Memurun sosyal ekonomik kayıpları için eylemler yapmalıdır. Davalar açmalıdır. Memurun yanında olmalılar.

Ancak bu gün bakıyoruz ki iktidarın kayığına binip kürek çekmektedirler. Akil adamlıkta bunların cabası.

Hükümete her türlü desteği veren hatta çıkan yolsuzluklardan bile şikâyetçi, olan yandaş sendika Toplu sözleşme masasında dut yemiş bülbüle dönmekte memuru tatmin edecek birsözleşmeye uzak bir tavır sergilemektedir.

Bunun adı sendikacılık olamaz. Sendikacılık Masada mücadeledir .Dik durmaktır,memurun yanında olmaktır.Yürekli olmaktır.

Şimdi süreç zamanı gelmektedir.memur ya yetkiyi yandaşlardan alacak çantasını ,cüzdanını,dolduracak.Yada yetkiyi yandaşlarda bırakıp dağıtılan boş çanta ve cüzdan a bakacak

03 Kas 2014 - 11:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.