Proloterapi uygulaması Korucuk’ta

Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları hakkında bilgi veren Dr. Ekrem Yılmaz, SAÜEAH Korucuk Kampüsünde hizmet veren poliklinikte prototerapi uygulamasına da başlayacaklarını kaydetti.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Merkez Kampüsü Konferans Salonunda, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları hakkında hastaların bilinçlendirilmesine yönelik eğitim toplantısı yapıldı. Toplantıda Dr. Ekrem Yılmaz, Korucuk kampüsünde üç yıl önce hizmete başlayan tamamlayıcı tıp polikliniğinde uygulanmakta olan Akupunktur, Kupa uygulaması (Hacamat) ve Hirudoterapi (sülük) yöntemlerinin ardından dördüncü yöntem olarak proloterapi uygulamasına başlanacağının haberini verdi.

Yeni uygulamalar anlatıldı

Dr. Ekrem Yılmaz, insan bedeninin biyomekaniğinde tendon ve fasyaların en önemli bağ dokusu elemanları olduğunu, tendon ve ligamentlerdeki laksitenin (gerilim bozukluğunun) yapısal bozukluklara,kas-iskelet sistemi sorunlarına yol açtığını söyledi. Yılmaz, Proloterapi’nin ligament ve tendonlardaki bozulan fizyolojik gerilimi onaran bir enjeksiyon yöntemi olduğunu ve kas iskelet sistemi rahatsızlıklarında kullanıldığını ifade etti.

Kişiye özgü yaklaşım

Tamamlayıcı tıp uygulamalarının “Hastalık yoktur, hasta vardır.’’ prensibine, hastaya göre kişiye özgü olarak planlandığını belirtti. Uygulamaların seanslar halinde ve 3-7-21 gün aralıklarla yapılabildiğini söyledi. Tamamlayıcı tıp anlayışına göre, yapılacak seans sayısını uygulamalar kadar hastanın yapacağı yaşam tarzı değişikliklerinin de çok etkilediğinin altını çizdi.

Bütüncül/integratif yaklaşım

Dr. Ekrem Yılmaz tamamlayıcı tıp uygulamalarının en temel esasları olan “bütüncül/integratif yaklaşım ve dengeleyici yaklaşım”dan bahsetti. Yılmaz “Korucuk’taki tamamlayıcı tıp polikliniğinde hastalarımıza; Kupa uygulaması (Hacamat), Sülük uygulaması (Hirudoterapi), Akupunktur ve Proloterapi uygulamalarını integratif halde yani birbirine ekleyerek bütüncül olarak yapabileceğiz.” dedi.

Gerçek ile sanalın/hayalin zihindeki benzer etkisi

Dr. Yılmaz seminerde ileride uygulama hazırlığında oldukları hipnoz konusuna da değindi. İnsan zihninin gerçek yaşanmış durum ile sanal /hayali durumdan etkilenmesinin benzer olduğunu söyledi. Bu etkilenme durumuna örnek olarak, Suriyeli mültecilerin yaşadıkları gerçek durumun farklı birçok insana hipnoz ile hayalen yaşatılmasını konu alan hipnoz videosu ile gösterdi. Eğitime katılanlar izledikleri videodaki hipnoz deneklerindeki değişiklikleri şaşkınlıkla izledi. Katılımcılarla yapılan anketlerin ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.

19 Şub 2018 - 15:37 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.