“Parana değil, cenazede tabutunu tutana elver”

Hendek AK Parti İlçe eski Başkanı, Hendek Belediye Meclis üyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal Hendek’te esnafı gezdi, duygu ve düşüncelerini sosyal medya hesabında paylaştı.

Yürekleri dağlayan ve herkesin sahip çıkması, yapması gereken konuya parmak basan Şenay Sakal STK’ların kısık sesle duyurduğu, “Yerli esnaftan alış veriş yapmalı” sözünü sosyal medya aracılığı ile paylaştı.

İşte o paylaşım

“Yerli esnaftan alışveriş yapın”

Sizin cenazelerinize, düğünlerinize, iyi yada kötü günlerinizde, BİM’i,CarrefourSA'yı, MİGROS’u göremezsiniz ama bir gün cenazenizi taşırken o tabuta omuz vermiş, komşu bakkalı gördüğünüzde ''ŞOK'' olursunuz.

Bu günkü Sohbet Konumuz ilçemizin Akciğerleri Olan ESNAFLARIMIZ, Konu Esnaf Olunca Tabii ki Esnaf ve Esnaf Kooperatifi Başkanımız Mehmet Demirel Ağabeyimizle Beraberiz.

Bende bir esnafım, Esnaflarımız bulundukları yerlerin Akciğerleridir diyorum, çünkü esnaf ın olmadığı bir yerde yaşam zordur.

Esnafımızın sorunlarını ne kadar bilsek de aslında hep bildiğimizi zannederiz.

Esnaflar vatandaşa hep güler güzlerini gösterdikleri için hiçbir zaman iç dünyalarında yaşadıkları zorlukları göremeyiz.

Ülkemiz zor zamanlardan geçtiği şu günlerde onlar ne kadar zorlansalar da, bunu millete yansıtmamak adına verdikleri çabayı onları dinlemeden anlamak zordur.

İşte ben esnaf olarak bilsem de bunu Esnaf Odası Başkanımıza sordum.

Mehmet Demirel,

Esnaf dediğin kişilerin önemli bir kesiminin ayakta durmakta zorlandığını bir esnafın dükkanının kilidini açtığı güne , Kira, Bağkur, Muhasebeci elektirik KDV eleman , elemanının sigortası, vergi gibi sabit giderleri olduğunu, en basit bir esnafın bile güne eksi 250 tl ile başladığını , günde 250 tl den sonra kara geçtiklerini , son günlerde bu rakamlara bile ulaşamadıklarını, ama buna rağmen, özellikle yerli esnaf ın ZAM yapmayı kendilerine yediremediklerini güçleri yettikçe,zam yapmadan bu millete hizmet etme mücadelesi verdiğini dile getirdi.

Ne kadar gariptir ki, İlçemizdeki dev bütçelere sahip kurumsal marketler, kur baskısının iki katına kadar zam yapanlar varken ilçemizin küçük esnafı bile zam yapmadan hizmet etmeye çalışması taktire şayandır.

Bu konu ile alakalı Esnafları ile sürekli görüşerek istişarelerde bulunan Başkanımız MEHMET DEMİREL’e milletim adına teşekkür ediyorum.

Her şeye rağmen milleti için kendilerinden ödün veren tüm esnaflarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Buradan Halkıma Bir Çağrı yapmak istiyorum.

O esnaftır ki, sizlerin düğününde, cenazesinde sünnetinde mevlitinde iyisinde ve kötüsünde her zaman yanımızda olanlardır.

Yerli esnaftan yaptığınız alışveriş, bir diğer esnafa oda diğerine domino etkisi gibi zincirleme bu ilçenin içinde dolaşır.

Unutmayın, zor zamanlarda birlik olmazsak asıl o zaman yıkılırız.

Sizin cenazelerinize, düğünlerinize, iyi yada kötü günlerinizde, BİM’i ,CarrefourSA'yı , MİGROS’u göremez siniz ama bir gün cenazenizi taşırken o tabuta omuz vermiş komşu bakkalı gördüğünüzde “ŞOK” olursunuz.

Bu zor günlerimiz de her birinizden biraz ÖZVERİ beklersek hata mı yapmış oluruz?

11 Eyl 2018 - 19:54 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

01

menderes tuna - bla bla blaaaaa..... doldurun ara sokaklara da BU MARKETLERİ... ondan sonra bakkala el ver... bakkala sen de el ver de her sokağa bu marketlerin açılmasına müsaade etme... vatandaşın bakkala destek olması lazım da sizin değilmi.... yoksa idareci pozisyonunda olan siz değilmisisniz....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Eylül 19:54