Özkoç’tan o kişiye kınama

CHP Sakarya Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Engin Özkoç bir TV kanalında Boşnaklara hakaret ettiği gerekçesi ile yorumcu Ozan Kütahyalı’yı Meclis Genel Kurulu’nda kınadı

TBMM CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Rasim Ozan Kütahyalı’nın bir televizyon programında sarf ettiği Boşnaklarla ilgili seviyesiz sözleri, Meclis Genel Kurulu’nda kınadı.

Özkoç, Genel Kurul açılışında yaptığı konuşmada, RTÜK’ü de göreve çağırarak, Beyaz TV’de yayımlanan programla ilgili işlem yapılmasını istedi.

Özkoç’un, Meclis tutanaklarına yansıyan ifadeleri şöyle:

“Bir spor programında Rasim Ozan Kütahyalı, çok talihsiz bir konuşma yaparak Türkiye'de yaşayan Boşnak vatandaşlarımızın duygularını incitmiştir.

Kamuoyu önünde olan insanlarımızın kendilerine dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle televizyonlarda yorum yapan kişilerin, ülkede yaşayan vatandaşlarımızın kökenleriyle ilgili, kültürleriyle ilgili bir söz sarf edeceklerse, buna çok dikkat etmeleri gerekiyor.

Boşnak vatandaşlarımızın duygularını inciten bu sözün, bu kişi tarafından muhakkak geriye alınması gerekir.

Ayrıca, RTÜK'ün ülkede vatandaşlarımızın ahlaki duygularıyla ve kültürleriyle ilgili hakaret sayılacak bu sözlerle ilgili, ilgili programa bir ceza vermesi gerekir.

Ben Rasim Ozan Kütahyalı'nın bu davranış biçiminin ve sarf ettiği sözlerinin Boşnak vatandaşlarımızın duygularını incittiği gerekçesiyle kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden kınıyorum ve RTÜK'ün buna uygun bir karar vermesini bir an önce bekliyorum. “

20 Kas 2017 - 16:25 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.