Özkoç'tan Filistin Elçiliği'ne ziyaret

CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, partisinin Filistin halkıyla dayanışmasını göstermek ve taziye dileklerini iletmek amacıyla Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa’yı ziyaret etti.

Mustafa’nın Büyükelçilik’teki makamında gerçekleşen görüşmeye, Engin Özkoç ile birlikte CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve TBMM Filistin Dostluk Grubu üyesi CHP milletvekilleri katıldı.

Özkoç, yaptığı açıklamada, görüşmede, CHP olarak İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamını kınadıklarını ve taziye dileklerini ilettiklerini söyledi.

ABD’nin Tel Aviv’deki Büyükelçilik binasını Kudüs’e taşımasının fitili ateşlediğini dile getiren Özkoç, ABD ve İsrail’e yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Filistin halkının sesini dünyaya duyurmak için Türkiye’ye büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Özkoç, parti olarak hükümete bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

“FİLİSTİN DAVASI, VİCDAN DAVASIDIR”

Filistin davası’nın, siyasi partilerin, sağın, solun, milliyetin, mezhebin ötesinde bir “vicdan davası” olduğunu ifade eden Özkoç, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Küdüs’te, bugün vatan toprağına sahip çıktığı için, onurlu bir hayat istediği için, evlatlarının yarınları için mücadele veren Filistinli kardeşlerimiz katlediliyor. Bedenlerinden başka hiçbir dayanakları olmayan kardeşlerimiz, İsrail’in tankına, tüfeğine hedef oluyor. Seslerini duyurmalarına izin verilmiyor. Onların sesi biz olmalıyız.

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

Bu katliama sadece sözle değil, milli bir tavırla karşılık vermeliyiz. Meclis gündemine bugün getiriyoruz; İsrail ile 20 milyon dolar için yapılan anlaşmayı, derhal feshetmeliyiz. İsrail’in Mavi Marmara’da hayatını kaybeden yurttaşlarımız için ödediği tazminat bile değil, lütuf parası olan anlaşmasının feshi için kanun teklifimizi sunduk. İktidar ve diğer siyasi partiler destek verirse, oy birliğiyle bu tavrı ortaya koyabiliriz. Biz, CHP olarak hükümete Filistin konusunda her türlü desteği vermeye hazırız.

Hükümetten beklentimiz; derhal İsrail Büyükelçimizin Türkiye’ye çekilmesi ve Filistin Konsolosumuzun da Büyükelçilik düzeyine çıkarılması.

Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan, Türkiye öncülüğünde ortak bir karar çıkartılarak, uygulamaya konulması sağlanmalı.

Bizim Filistin konusunda her zeminde güç birliğine ihtiyacımız var. Mazlum Filistin halkına, kardeşlerimize sahip çıkmalıyız.”

15 May 2018 - 18:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.