Özkoç: Umut mu, ihanet mi?

Atatürk Stadı için konuşan Milletvekili Özkoç, "Stadyumun ranta değil, halka mal olması için sivil toplum örgütleri, Sakaryalılar ve biz Cumhuriyet Halk Partililer elimizden gelen her şeyi yaptık." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Adapazarı Atatürk Satadı ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Özkoç’un yaptığı açıklama şöyle;

Son olarak ihale kararı ardından başlattığımız “Stat yeşil alan kalsın” kampanyası kapsamında, 4 gün içinde 10 binden fazla imza toplandı. Kampanyaya destek veren Sakaryalılar, siyasi parti, sivil toplum örgütü ayrımı gözetmeksizin sadece yaşadıkları kentle ilgili bir talebi dile getirdiler; Stat bizim kalsın dediler.

Ben de Sakarya’nın milletvekili olarak bu süreçte Kültür Bakanı Nabi Avcı ve AK Parti milletvekilleriyle görüştüm. Sayın Başbakan’dan randevu istedim. Yaptığımız görüşmelerde hem Sayın Bakan hem de milletvekilleri stadın altının otopark, üstünün yeşil alan kalması yönündeki önerimize sıcak yaklaştı. Bakan Avcı’dan özellikle Eskişehir’deki stadın meydan olarak korunması süreci ve diğer illerdeki deneyimler hakkında bilgi aldım.

Stadın satışının gündeme getirildiği ilk günden bu yana eski stadın halkın kullanımına açılması için Başkent’te ve Sakarya’da her türlü adımı attık. Sakaryalılar süreci hatırlayacaktır; Stat alanının konut ve ticaret merkezi olarak satışını mümkün kılacak imar planına karşı İnşaat Mühendisleri Odası dava açmış ve dava, 2015 yılı ortasında vatandaşın lehine sonuçlanmıştı. Sakarya 1. İdare Mahkemesi, stadyum arazisinin kamu yararı adına yeşil alan olarak kalmasına karar vermiş ve planı iptal etmişti. Bu karara rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yeni bir imar düzenlemesi çıktı ve stat alanının, konut ve ticaret merkezi olarak satışının tekrar önü açıldı. Yeni düzenlemeye itiraz süreci henüz tamamlanmış ve dava açılmışken, stadın ihaleye çıkarılması son derece zamansız ve yanlış bir karar oldu.

Bunu defalarca söyledik, uyarılarda bulunduk; ihaleyi iptal edin, henüz yargı kararını vermedi. Burayı alanı da Sakaryalı’yı da mağdur etmeyin dedik. Bu işten vazgeçin dedik. Vazgeçmediler. İhale, 8 Haziran Perşembe günü gerçekleştirildi.

İhaleyi, Sakarya’da önemli yatırımları bulunan Şen Piliç aldı

Bu haber, her şeye, bütün bu sürece rağmen içimizde bir umut yarattı. Şen Piliç’in sahibi Haşim Gürdamar’ı pek çok Sakaryalı gibi ben de yakından tanırım. Sakarya’daki önemli yatırımlarının yanı sıra eğitim kurumları gibi hayır işleri, toplumsal yardımları da bulunan değerli bir işadamıdır. O, sadece para için tüm Sakaryalıların hayır dediği bir işe evet demez. Umudum odur ki; o Sakaryalılara ihanet etmez.

İktidar mensupları, muhalefet temsilcileri, STK’lar, büyükşehir belediyesi ve kanaat önderleriyle birlikte bir orta yol bulunabileceğine inanıyorum.

Sakarya birlik olunca, çözülemez denilen sorunlarının, dayanışma içinde nasıl çözüleceğini herkese gösterecektir.

Bu da Sakarya’nın göğsüne taktığı başka bir yıldız olacaktır.

Ben bu konuda Haşim Bey’e güveniyorum. O, adını tertemiz harflerle Sakarya’nın geleceğine yazdıracaktır.

Tarafların samimiyetle ellerinden geleni yapacağına inanıyorum. Aksi takdirde umut, Sakaryalılar için ihanete dönüşecektir.

10 Haz 2017 - 15:34 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.