Otokar, 10 ayda 3 bin 220 adet araç üretti

Otomotiv üreticisi Otokar, bu yıl Ocak-Ekim döneminde 3 bin 220 adet araç üretimi gerçekleştirdi.

Geçen yıl on aylık dönemde 410 adet ihracat yapan fabrika, bu yıl aynı dönemde ihracatını 601 adete yükseltti.Toplu taşımacılık alanında minibüs, Sultan, Doruk ve Kent markalı otobüsler, Land Rover lisansı ile Land Rover Defender 4x4 taktik tekerlekli arazi tipi araçlar, savunma sanayi için tekerlekli hafif zırhlı araçlar, nakliye ve lojistik sektörü için treyler ve semi-treyler üreten Otokar, Sakarya'daki fabrikasında geçen ay 341 adet araç üretti.Fabrika bu yıl Ocak-Ekim döneminde 2 bin 58 adet midibüs, 520 otobüs, 304 adet küçük kamyon ve 338 adet kamyonet üretimi gerçekleştirdi. Geçen yıl aynı dönemde 410 adet araç ihracatı yapan fabrika, bu yılın aynı döneminde ihracatını artırarak 601 adede çıkardı. Otokar, 2014 yılında 580 adet, 2013 yılında ise 620 adet araç ihracatı gerçekleştirmişti.Otokar, kent otobüsünün körüklü versiyonunu ilk kez geçen ay Belçika'da düzenlenen fuarda görücüye çıkarmıştı.

17 Kas 2015 - 17:06 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.