Osmanlı Padişah Tuğraları Sergisi büyük ilgi gördü

EMG Sanat Atölyesi; AKM Sergi Salonu'nda açtığı “Osmanlı Padişah Tuğraları" konulu sergi; ziyaretçiler ve sanatseverlerce büyük ilgi gördü.

‘Kâğıt, Cam, Tahta, Tuğra’ oluşan ve EMG Sanat Atölyesi’nin 1 yıllık çalışması olan AKM’de 19-24 Nisan tarihleri arasında açık kalan “Osmanlı Padişah Tuğraları" konulu sergi, yoğun ilgi gördü. Mustafa Alak & Recep Genç ve Emrah Alak’ın ‘Ebru, Ahşap Oyma ve Cam Mozaik’ten oluşan 36 Osmanlı padişahının 35’nin tuğrasının yer aldığı “Osmanlı Padişah Tuğraları" konulu sergi sona erdi.

Yoğun katılım ve sanatsever

Ney dinletisi ile davetlilere helva ikram edildiği açılışa; Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Diyanet-Sen Sakarya Şube Başkanı Ali Güzeldal, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, SAMİB Kurucu Başkanı Metin Kar, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Naci İris, SAKVA Genel Müdürü Mehmet Ersöz, Abdülkadir Şen, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz, SATSO Meclis Üyesi ve MÜSİAD Sakarya Şubesi Yöneticilerinden İsmail Eminler, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Gündüz Öztürk, İşadamı Rahmi Çakır, SAMİB Genel Sekreteri Ehliman Yazıcı, Ünlü Karikatürist Osman Suroğlu katıldı.

Dünya’da eşi ve benzeri olmayan

Aynı zamanda sanayici kimliği ile de bilinen SAMİB eski Yöneticisi EMG Sanat Atölyesi kurucusu Mustafa Alak, ilk sergileri olduğunu, dünyada eşi ve benzeri olmayan eserlerin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Alak; önümüzdeki günlerde yine Dünya’da benzeri olmayan yeni eserler üzerinde çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Alak, bu sergiyi de sonbahara doğru açmayı planladıklarını ve İstanbul’da da bir sergi açmayı düşündüklerini ifade etti.

26 Nis 2016 - 14:38 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.